18 Eylül 2020 Cuma
Ana Sayfa / Vatandaşlık / KPSS Güncel Konular

KPSS Güncel Konular

1. Unesco’yu mali krize de sokan ve İslam
dünyasında sevinçle karşılanan olay nedir?
A) Filistin’i tanıması
B) Libya’da Kaddafi’ye karşı olduğunu
açıklaması
C) Milletlerarası Yayın Hakkı Antlaşması
D) Irk üstünlüğünün olmadığını açıklaması
E) CERN’nin barışçıl kullanılması üzerine
girişimleri
2. Ankara’da yapılan 2011 Yıldız Kız Dünya
Voleybol Şampiyonası’nda hangi ülke
birinci olmuştur?
A) İrlanda
B) İtalya
C) Türkiye
D) Fransa
E) Belarus
3. 2011 Kış saati uygulamasına geçmeyen
tek ülke hangisi olmuştur?
A) Rusya
B) İtalya
C) Mısır
D) ABD
E) Kanada
4. 2012 Avrupa Futbol Turnuvasına hangi
ülkeler ev sahipliği yapacaktır?
A) Kongo-Uganda
B) Polonya -Ukrayna
C) Türkiye-Azerbaycan
D) İsrail-Libya
E) Kanada-Brezilya

5. 2011 yılında bağımsızlığını kazanan en
yeni ülke hangisidir?
A) Güney Sudan
B) Arnavutluk
C) Kosova
D) Uganda
E) Belize
6. 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları
nerede yapılmıştır?
A) Şam
B) Bişkek
C) Trabzon
D) Tokyo
E) Bakü
7. 2011 Nobel Edebiyat ödülü ‘İzmir Saat
3′,’Hüzün Gondolu adlı eserleriyle tanınan
İsveçli hangi yazara verilmiştir?
A) Thomas TRANSTRÖMER
B) Dan BROWN
C) Adam FAWER
D) William S. COHEN
E) Harry Martinson
8. Tarihte linç girişimiyle öldürülen ilk
devlet adamı kimdir?
A) Adolf Hitler
B) Muhammer Kaddafi
C) Stalin
D) Mao
E) Adnan Menderes
9. 2012 Eurovision Şarkı Yarışması hangi
ülkede yapılacaktır?
A) Almanya
B) Rusya
C) Azerbaycan
D) Ermenistan
E) İsrail

10. 2014 yılında düzenlenecek 17. FIBA
Bayanlar Dünya Şampiyonası’na ev
sahipliği yapacak ülke hangisidir?
A) Libya
B) Güney Afrika
C) Türkiye
D) Bulgaristan
E) Mısır
11. 2011 dünya atletizm şampiyonası hangi
ülke ve hangi şehrinde yapılacaktır?
A) Güney Kore – Daegu
B) Türkiye – Antalya
C) Yunanistan – Atina
D) Japonya – Tokyo
E) İngiltere – York
12. 2011 Avrupa Kültür Başkentleri
hangisinde doğru olarak verilmiştir?
A) Bişkek ve İzmir
B) Buenos Aires ve Liege
C) Tokyo ve Rio de Janeiro
D) İstanbul ve Kopenhag
E) Turku ve Tallinn
13. Expo 2020 ye resmen aday olan ilimiz
hangisidir?
A) İstanbul
B) Mardin
C) Antalya
D) Urfa
E) İzmir
14. 11 Mart 2011′de meydana gelen
FUKUŞİMA nükleer santral patlamasıyla
2022 yılına kadar bütün nükleer
santrallerini kapatma kararı aldığını
açıklayan ülke hangisidir?
A) Almanya
B) Rusya
C) ABD
D) İsveç

E) İran

15. Kyoto protokolü 2012 de süresini
tamamlayacaktır.
Bu protokol yerine gelmesi düşünülen
konferans hangisidir?
A) G20 Konferansı
B) Bali Konferansı
C) Kosova Konferansı
D) Londra Konferansı
E) Doğa Konferansı
16. 2011 yılının son çeyreğinde İtalya’da
çıkan kriz nedeniyle istifa eden İtalya lideri
hangisidir?
A) Alessandro Pertini
B) Papadimos
C) Silvio Berlusconi
D) Giorgio Napolitano
E) Guiseppe Saragat
17. 2010 Futbol Dünya Kupası şampiyonu
İspanya final maçını hangi ülke ile
oynamıştır?
A) Brezilya
B) İtalya
C) Hollanda
D) Uruguay
E) Senegal

 

 

 

 

 

 

1-A 2-C 3-A 4-B 5-A 6-C 7-A 8-B 9-C
10-C 11-A 12-E 13-E 14-A 15-B 16-C
17-C

Sonraki Haber

2014 KPSS İçin Güncel Bilgiler

2014KpssGuncelBilgiler-1_1-1 2014KpssGuncelBilgiler-1_2-2 2014KpssGuncelBilgiler-1_3-3 2014KpssGuncelBilgiler-1_4-4 2014KpssGuncelBilgiler-1_5-5 2014KpssGuncelBilgiler-1_6-6 2014KpssGuncelBilgiler-1_7-7 2014KpssGuncelBilgiler-1_8-8 2014KpssGuncelBilgiler-1_9-9 2014KpssGuncelBilgiler-1_10-10 2014KpssGuncelBilgiler-1_11-11 2014KpssGuncelBilgiler-1_12-12 2014KpssGuncelBilgiler-1_13-13 2014KpssGuncelBilgiler-1_14-14 2014KpssGuncelBilgiler-1_15-15 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.