19 Mart 2024 Salı

Öğretmen atamaları için başvurular başladı

Öğretmen adaylarının merakla beklediği 30 bin atama için başvurular, başladı. Öğretmen atamaları için başvurular 8 Şubat’ta sona erecek. Adaylar, bakanlığın internet sitesi üzerinden elektronik başvuru formunu doldurarak başvuru yapabilecek. Atamalar ise 11 Şubat’ta gerçekleştirilecek.

Binlerce öğretmen adayının beklediği Milli Eğitim Bakanlığı’nın 30 bin öğretmenin atamasıyla ilgili takvimi belli oldu. Bakanlığın gerçekleştireceği ilk atama, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması için başvurular bugün başladı, 8 Şubat’ta sona erecek.

ATAMA BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ…

MEB’e bağlı eğitim kurumlarına ilk kez ataması yapılacak adayların, 2015 KPSS’den 50 ve üzerinde puan almış olmaları gerekiyor. Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik, fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil, rehberlik ve sınıf öğretmenliği için “KPSSP121″, diğer alanlar için ise “KPSSP10″ puan türündeki taban puan dikkate alınacak.
ELDEN ONAYLATILMASI GEREK
Adaylar, elektronik ortamda yaptıkları başvurular ve bu başvurulara ilişkin Elektronik Başvuru Formunun çıktısını, şahsen ya da noter aracılığıyla vekalet verecekleri kişiler vasıtasıyla il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylatacak. Elektronik Başvuru Formu’nda beyan edilen bilgilerden adaylar sorumlu olacak. Elektronik Başvuru Formu haricinde veya süresi dışında yapılan, il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanmamış, atama alanı ve mezun olduğu yüksek öğretim programı yanlış girilerek yapılan başvurular ile başvuru şartlarını taşımadığı halde gerçeğe aykırı belgeyle ya da beyanda bulunarak, evrakta tahrifat yaparak, gerçek durumunu gizleyerek yapılan başvurular geçersiz sayılacak; varsa yapılmış olan atamalar iptal edilecek.
EN FAZLA 40 TERCİH YAPILACAK
Aday öğretmenliğe veya öğretmenliğe atama başvurusunda bulunacaklar, en fazla 40 eğitim kurumunu tercih edebilecek. Atamalar, 11 Şubat’ta elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Aday öğretmenlerin yetiştirilmek üzere il emrine atamaları 19 Şubat’ta yapılacak.

Sonraki Haber

Emniyet Genel Müd. Sözleşmeli Personel Alım İlanı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI   EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ   MERKEZ VE TAŞRA TEŞKİLATINA ALINACAK   SÖZLEŞMELİ …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.