19 Mart 2024 Salı

Açıköğretim Fakültesi 2014-2015 yılı sınav tarihleri

AÖF 2014-2015 yılı açıköğretim fakültelerine kayıt yaptıran öğrenci için güz dönemi ve bahar dönemi (akademik takvim) sınav tarihlerini duyurdu. Ayrıca bahar dönemi kayıt yenileme tarihide açıklanmış oldu…

 

Anadolu Üniversitenin resmi internet sitesinde yapılan duyuruya göre mevcut kayıtlı öğrenciler için; Güz Dönemi kayıt yenileme işlemleri 15 Eylül Pazartesi başlayıp 26 Eylül Cuma günü sona erdi. Bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 23 Şubat 2015 Cumartesi günü başlayacak olup, 6 Mart 2015 pazar günü sona erecektir.

 

Bu sene AÖF’yi kazanan öğrenciler kayıtlarını 1-12 Eylül tarihlerinde yapıldı. Daha önceki öğrenciler ise ders kayıtlarını 15-26 Eylül tarihleri arasında yaptılar. Kayıtlarla ilgili tüm açıklamalar, AÖF’ye ait resmi internet sitesinde yer alıyor.

 

AÖF SINAV TARİHLERİ

 

Sınavlar ise; Güz Dönemi Ara Sınavı 6-7 Aralık 2014, Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 24-25 Ocak 2015, Bahar Dönemi Ara Sınavı 25-26 Nisan 2015, Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı ise 6-7 Haziran 2015 tarihlerinde yapılacak.

 

AÖF Sınavı Yapılacak İlçe Sayısı 17’ye Çıkarıldı

 

Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) bu zamana kadar il merkezleri ve 7 ilçede sınav yaparken, 2014–2015 öğretim yılı itibarı ile sınav yapılan ilçe sayısını 17’ye çıkardı.

 

Daha önce; Antalya-Alanya, Balıkesir-Bandırma, Hatay-İskenderun, Edirne-Keşan, Bursa-İnegöl, Kocaeli-Gebze ve Muğla-Fethiye’de yapılan AÖF sınavları, AÖF tarafından yayınlanan 2014–2015 Öğrenci Kılavuzunda yer alan 10 yeni ilçe ile daha da genişledi.

 

7 ilçedeki sınav merkezlerinin arasına; Kahramanmaraş-Elbistan, Ankara-Polatlı, Balıkesir-Edremit, Konya-Ereğli, Manisa-Salihli, Ağrı-Patnos, Muğla-Milas, Tekirdağ-Çorlu, Şanlıurfa-Siverek ve Van-Erciş’te eklendi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF), yurt dışı programları kapsamında Bulgaristan’ın Filibe kentinde büro açtı.

 

AÖF kayıt tarihleri ve belgeler duyurusu

 

Bu duyuru Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin aşağıda sıralanan kayıt türlerine İnternet Başvuru ve Kayıt işlemlerini kapsamaktadır.

 

1- ÖSYS Ek Yerleştirme:

 

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine 2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Ek Yerleştirme ile yerleştirilen adaylar,

 

2- Dikey Geçiş:

 

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Fakültesinin Önlisans Programlarından mezun olup Dikey Geçiş kapsamında mezuniyet alanlarına göre, Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin 5. yarıyılına doğrudan veya fark dersler alarak başvuracak adaylar,

 

3- İkinci Üniversite:

 

Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim-Öğretim yapan Fakülteler dışında yükseköğretim programında kayıtlı öğrenciler, okudukları veya mezun oldukları programlardan farklı olmak kaydıyla Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri lisans/önlisans programlarının 1. yarıyılına başvuracak adaylar,

 

4- Lisans Tamamlama:

 

4 yıllık fakülte veya yüksekokullarda okumakta iken 2 yıllık önlisans diploması alarak ayrılanlardan Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin 5. yarıyılına başvuracak adaylar, İnternetten başvurup kayıt yaptırabilirler.

 

İnternetten Başvuru Tarihleri : 29 Eylül 2014 Pazartesi günü başlayıp, 17 Ekim 2014 Cuma günü saat 17.00’da sona erecektir.

 

İnternetten Başvuru Adresi : http://kayit.anadolu.edu.tr

 

İnternetten başvuru yapmayan adaylar kayıt yaptıramaz. İnternetten başvuru yapmak kayıt için yeterli değildir.

 

17 Ekim 2014 tarihinden sonra İnternetten veya başka bir yöntemle başvuru yapılması mümkün değildir. Elektrik kesintisi, teknik arızalar veya İnternet hattınızın kesik olması vb. nedenlerle başvuru yapamama durumunda kalmamanız için başvurunuzu son günleri beklemeden yapınız. İnternetten başvuru süresi kesinlikle uzatılmayacaktır.

 

Adaylar, İnternet Başvuru ve Kayıt Kılavuzu’nda açıklanan kayıt belgelerini hazırlayarak illerdeki AÖF bürolarına bizzat başvurarak kayıt yaptırabilirler.

 

İnternet Başvuru ve Kayıt Kılavuzu, Öğrenci Kılavuzu ile Ölçme ve Değerlendirme Kılavuzuna http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresinden ya da http://kayit.anadolu.edu.tr İnternet başvuru sitesinden ulaşılabilir.

 

Kayıt İşlemleri : 29 Eylül 2014 Pazartesi günü başlayıp, 15 Ekim 2014 Çarşamba günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

 

16, 17 Ekim 2014 tarihlerinde mazeretli olanların kayıtları yapılacaktır.11 Ekim 2014 Cumartesi günü AÖF büroları kayıt işlemleri için açık olacak ve kayıt yapılacaktır.

 

Adaylar, 29 Eylül – 15 Ekim 2014 tarihleri arasında illerde bulunan Açıköğretim Fakültesi bürolarına bizzat başvurarak kayıtlarını gerçekleştireceklerdir. Bu tarihler arasında mazeretleri nedeniyle kayıt yaptıramayanlar 16, 17 Ekim 2014 tarihlerinde bizzat

 

veya yakınları aracılığıyla kayıt yaptırabilirler. 17 Ekim 2014 tarihinden sonra mazeret beyan ederek kayıt yaptırmak isteyenlerin başvuruları kabul edilmeyecek ve kayıtları kesinlikle yapılmayacaktır.

 

Kayıt belgeleri eksik ise kayıt yapılmaz ve belgeleri tamamlamak üzere ek süre verilmez. Kayıt süresi uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun kaydını yaptırmayan adaylar Fakülteye kayıt hakkını kaybederler ve herhangi bir

 

hak iddia edemezler. Posta ile kayıt yapılmaz. İnternet Başvuru ve Kayıt ile ilgili resmi çağrı bu ilanla yapılmaktadır.

 

Adaylar, 29 Eylül – 15 Ekim 2014 tarihleri arasında yapılacak ders transferi ve muafiyet işlemlerine ilişkin ayrıntılı bilgiye Açıköğretim Duyurularından ulaşabilirler.

Sonraki Haber

TEOG Sonuçları Açıklandı

TEOG kapsamında 8’inci sınıflara yönelik düzenlenen 2. dönem merkezi ortak sınav sonuçları açıklandı.   Sınav …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.