26 Nisan 2024 Cuma

KKK 2013 Yılı Uzman Erbaş ve Sözleşmeli Er Alım İlanı-Güncellendi

SÖZLEŞMELİ ER ADAYLARI İÇİN ÖNEMLİ DUYURU

1. 01 Ocak 2013 tarihinde başlayan aday ön başvuruları, halen www.kkk.tsk.tr genel ağ (internet) adresinden alınmaya devam etmektedir.

2. Bugüne kadar temin edilen sözleşmeli erler Hakkâri ilinde görev yaparken, 2013 yılında bu ile ilave olarak Ağrı, Ardahan, Bitlis, Bingöl, Erzincan, Erzurum, İğdır, Kars, Muş, Tunceli ve Van illerinde de görev yapmak üzere sözleşmeli er temin edilecektir.

3. Ayrıca, adayların istihdam edileceği sınıf/branşlar; Piyade, Bakım, Aşçı, İş Makinesi işletmeni, Hafif/Ağır Araç Sürücüsü, Elektrik ve Güç Kaynakları Operatörü, Ekmek Pişirici, Sıhhiye Elemanı, Köpek Eğiticisi, Sıhhi Tesisatçı, Kaloriferci, Bilgisayar İşletmeni olacak şekilde genişletilmiştir.

4. Sözleşmeli er olarak istihdam edilecek olan personelin yaklaşık olarak maaşları, görev yapacakları il ve görev yerlerine bağlı olarak aşağıda belirtilmiştir:

GÖREVİ İLLER MAAŞ (TL) TAZMİNATLAR (TL)
Piyade, Aşçı, Elektrik ve Güç Kaynakları Operatörü, Hafif Araç Sürücüsü, Ekmek Pişirici, Bilgisayar İşletmeni, Sıhhiye Elemanı, Köpek Eğiticisi, Sıhhi Tesisatçı, Kaloriferci. Doğubayazıt (Ağrı), Hakkâri 2.900 – 3.000
3’üncü yılın sonunda 24.500-25.000

4’üncü yılın sonunda 30.000-31.000

5’inci yılın sonunda 36.000-37.000

6’nci yılın sonunda 42.700-42.800

7’nci yılın sonunda 60.000-61.000

İğdır, Kars, Ardahan 1.600- 1.700
Bakım, Aşçı, Bilgisayar İşletmeni, Elektrik ve Güç Kaynakları Operatörü, Hafif Araç Sürücüsü, Sıhhiye Elemanı, Kaloriferci, Sıhhi Tesisatçı. Erzincan, Erzurum, Muş, Ağrı 1.600-1.650
Aşçı, Elektrik ve Güç Kaynakları Operatörü, Hafif/Ağır Araç Sürücüsü, İş Makinesi İşletmeni, Ekmek Pişirici, Bilgisayar İşletmeni, Sıhhiye Elemanı, Sıhhi Tesisatçı, Kaloriferci. Bitlis, Van, Ağrı, Bingöl, Muş, Tunceli, Erzurum, Kars
5. 2011 ve 2012 yıllarında temin edilen sözleşmeli erler de dâhil olmak üzere bundan sonra temin edilecek sözleşmeli er adayları, sözleşmeli er statüsünde tertip edildikleri birliklerden (illerden) K.K.K.lığınca belirlenecek süre sonunda istekli olmaları halinde, idare tarafından uygun görülen gamizonlardaki (batı garnizonları dâhil) benzer kadro görevlerine atanabileceklerdir.

6. Adaylar, sınıf/branş ve il tercihlerini seçim aşaması sınavları için K.K. Personel Temin Merkezi Komutanlığı (Cebeci/ANKARA)na geldiklerinde (yapılacak olan ayrıntılı açıklamalardan sonra) ilave yetenekleri de dikkate alınarak “tercih dilekçesi doldurmak suretiyle” yapacaklardır.

7. 01 Ocak 2013 tarihinden bugüne kadar ön başvuru esnasında sınıf/branş tercihi yapmış olan sözleşmeli er adayları da yeni sınıf/branş ve il tercihlerini, seçim aşaması sınavları için K.K. Personel Temin Merkezi Komutanlığı (Cebeci/ANKARA)na geldiklerinde “tercih dilekçesi doldurmak suretiyle” yapacaklardır.

8. Adaylar, seçim aşaması sınavlarına gelirken; yapacakları sınıf/branş tercihlerine esas olacak şekilde sahip oldukları tüm diploma, bonservis, sertifika, kurs belgesi gibi belgelerin asıllarını ve birer suret fotokopilerini yanlarında getireceklerdir.

KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI 2013 YILI UZMAN ERBAŞ VE SÖZLEŞMELİ ER TEMİN FAALİYETLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

1. K.K.K.lığı 2013 yılı uzman erbaş ve sözleşmeli er teminleri için ön başvurular 01 Ocak 2013 tarihinden itibaren www.kkk.tsk.tr genel ağ (internet) adresinden çevrim içi (online) başvuru formu doldurularak alınmaya başlanacak ve 31 Aralık 2013 tarihine kadar devam edecektir. Başvuru koşulları ve adaylarda aranan nitelikleri içeren başvuru kılavuzu 01 Ocak 2013 tarihinde www.kkk.tsk.tr genel ağ adresinde yayımlanacaktır.

2. 2013 yılı içerisinde üç veya dört dönem uzman erbaş ve sözleşmeli er sınavları (Yazılı sınav, ön sağlık kontrolü, fiziki kabiliyet ve yeterlilik testi, mülakat) icra edilecektir. (Sözleşmeli er temin faaliyeti kapsamında yazılı sınav yapılmamaktadır.)

3. Ön başvurular, 2013 yılı içerisinde adaylara çağrı yapılıncaya kadar geçerli olacaktır. Adayların ön başvurusu 2013 yılı içerisinde yapılacak ilk sınavlara çağırılmadığı müddetçe bir sonraki sınavlar için geçerli olacaktır. 2013 yılının son sınavlarına da çağrılamayan adayların şartları taşımaları halinde 2014 yılında tekrar başvuru yapmaları gerekecektir.

4. Kontenjanın sınırlı ve adayların ön başvuru önceliğine göre sınavlara çağrılacak olması nedeniyle; adayların en erken zamanda ön başvuru yapması ve kendilerine planlanan günde sınavlara iştirak etmesi önemlidir.

5. Çağrı yapılan ve sınavlara katılmayan adayların ön başvuru işlemleri (kayıtlardan silinerek) sonlandırılacaktır.

6. Adayların seçim aşaması faaliyetlerinin tümü (Yazılı sınav, başvuru/kayıt kabul işlemleri, ön sağlık kontrolü, fiziki kabiliyet ve yeterlilik testi, mülakat) bir günde tamamlanacaktır.

7. Seçim aşaması faaliyetleri, ulaşım ve diğer ihtiyaçların daha kolay sağlandığı tek bir merkezde (K.K.Per.Tem.Mrk.K.lığı Cebeci/Ankara) yapılacaktır.

8. Bu açıklamalar 2013 yılı uzman erbaş ve sözleşmeli er temin faaliyetleri öncesinde adaylara ön bilgilendirme amacıyla yapılmış olup detaylı bilgiler 01 Ocak 2013 tarihinden itibaren www.kkk.tsk.tr genel ağ adresinde yayımlanacak olan başvuru kılavuzunda belirtilecektir. Yukarıda belirtilen hususlar ile başvuru kılavuzunda belirtilen hususlar arasında farklılık olması durumunda başvuru kılavuzunda belirtilen bilgiler geçerli olacaktır.

Sonraki Haber

TEOG Sonuçları Açıklandı

TEOG kapsamında 8’inci sınıflara yönelik düzenlenen 2. dönem merkezi ortak sınav sonuçları açıklandı.   Sınav …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.