24 Nisan 2024 Çarşamba

İçişleri Bakanlığı Bağımsız Değerlendirici İlanı

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı

 

Bağımsız Değerlendirici Alım İlanı

 

Kurumumuza sunulacak projelerin mali ve teknik açıdan değerlendirmelerini yapmak üzere “Bağımsız Değerlendiriciler” görevlendirilecektir.

 

BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE ZAMANI

 

Başvurular İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığına mail ile yapılacaktır. Bağımsız Değerlendirici olarak görevlendirilmek üzere başvuruda bulunmak isteyen adayların;

 

1) Sitede yer alan Bağımsız Değerlendirici Başvuru Formu,

 

2) Adayların almış oldukları ilgili eğitim ve uygulama tecrübelerini gösteren destekleyici belgeleri (varsa), e-posta ile kurumumuza bildirilecektir.

 

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİLERDE ARANACAK NİTELİKLER

 

Başvuru sahiplerinin kendi alanlarındaki deneyim, yeterlilik ve uzmanlıklarının yanında aşağıdaki konularda deneyim veya bilgi sahibi olmaları tercih sebebidir:

 

– Sivil toplum ile ilgili çalışmalar yapmış olmak,

 

– Proje döngüsü yönetimi ile ilgili eğitim almış olmak,

 

– Mali ve teknik konularda proje etüdü ve değerlendirmesi yapmış olmak,

 

– Deneyim alanı ve dernekler ile ilgili mevzuat bilgisine sahip olmak,

 

Bağımsız Değerlendiricilerin kimliğine ve bunların değerlendirdikleri projelere ilişkin bilgiler gizli tutulacaktır. Bu kişilerin görevlendirmeleri ve proje değerlendirmeleri ile ilgili gizlilik kurallarına uyulacak ve buna uymayanlar hakkında gerekli hukuki, cezai ve disiplin işlemleri yapılacaktır. Değerlendirme sürecinde görev alanlar, değerlendirme sırasında proje içeriği ile ilgili elde ettikleri bilgileri ifşa edemezler. Bu çerçevede görevlendirilecek Bağımsız Değerlendiriciler, değerlendirme öncesinde bir “Tarafsızlık ve Gizlilik Beyanı” imzalayacaklardır.

 

Bağımsız Değerlendirici havuzuna alınan başvuru sahiplerinden, Proje Teklif Çağrısı döneminde proje değerlendirmek üzere seçilerek görev teklifi yapılan değerlendiricilere resmi yazışma yoluyla tebligat yapılacaktır.

 

Proje danışmalık şirketlerinin çalışanları veya derneklere herhangi bir şekilde ücret karşılığı proje hazırlayan kişiler başvuramazlar.

 

DEĞERLENDİRME FAALİYETİNE İLİŞKİN KISITLAMALAR:

 

Bağımsız Değerlendiricilerin aşağıda belirtilen değerlendirmeleri üstlenemezler:

 

a) Bağımsızlığı zedeleyecek değerlendirmeler,

 

b) Bağımsız Değerlendiricilerin mevcut iş yükü sebebiyle sağlıklı bir şekilde yürütülmesi mümkün olmayan değerlendirmeler,

 

c) Bağımsız Değerlendiriciler kendilerinin veya birinci derece yakınlarının üyesi oldukları derneklerin projelerini değerlendiremezler,

 

BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİLERLE İLGİLİ DİĞER HUSUSLAR:

 

Bağımsız Değerlendirici adayları, 2013/2014 yılında proje teklif çağrısı usulüyle ilan edilen herhangi bir program kapsamında Dernekler Dairesi Başkanlığına teslim edilen bir veya birden fazla projenin hazırlık veya uygulama aşamasında görev almış veya alacak olmaları halinde, değerlendirici olarak görev alamazlar.

 

Bağımsız değerlendiriciler; kendileri, eşleri, birinci derece yakınları ile üyesi bulundukları derneklere ilişkin projeleri değerlendiremezler.

 

Bağımsız değerlendiricilerin kimliğine ve bunların değerlendirdikleri projelere ilişkin bilgiler gizli tutulacaktır. Bu kişilerin görevlendirmeleri ve proje değerlendirmeleri ile ilgili gizlilik kurallarına uyulacak ve buna uymayanlar hakkında gerekli hukuki, cezai ve disiplin işlemleri yapılacaktır.

 

Değerlendirme sürecinde görev alanlar, değerlendirme sırasında proje içeriği ile ilgili elde ettikleri ticari sır niteliğindeki bilgileri ifşa edemezler. Bu çerçevede görevlendirilecek bağımsız değerlendiriciler, değerlendirme öncesinde Dernekler Dairesi Başkanlığınca hazırlanmış olan “Tarafsızlık ve Gizlilik Beyanı” nı imzalayacaklardır.

 

Bağımsız değerlendiriciler ile Dernekler Dairesi Başkanlığı arasında işin tanımını, süresini, tarafsızlık ve gizlilik esaslarını, çalışma koşullarını ve kamu dışı personel ise kendilerine ödenecek ücret ve benzeri hususları içeren bir sözleşme imzalanacaktır. (Kamu personeline herhangi bir ücret ödenmeyecektir.)

 

Başvuru Şekli: Başvuru sahipleri sitede yer alan Bağımsız Değerlendirici Başvuru Formu ile birlikte destekleyici belgeleri ddb.proje2014@icisleri.gov.tr adresine e-posta göndermeleri gerekmektedir.

 

Son Başvuru Tarihi: 10 Nisan 2014

Sonraki Haber

Öğretmen atamaları için başvurular başladı

Öğretmen adaylarının merakla beklediği 30 bin atama için başvurular, başladı. Öğretmen atamaları için başvurular 8 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.