20 Nisan 2024 Cumartesi

2014 KPSS'ye Nasıl Çalışmak Gerekiyor

KPSS(Kamu Personeli Seçme Sınavı) doğrudan bilgiyi sorgulayan  bir sınavdır. KPSS Türkçe soruları verilen anlama ve yorumlamaya dayalıdır fakat matematik,tarih,vatandaşlık derslerinde sorulan sorulan bilgi sorularıdır. Bu sebeple hazırlanacak çalışma programının bu yönde hazırlanması gerekir.

KPSS’ye hazırlanmaya karar verildikten sonra ara verilmeksizin günden güne tempoyu arttırarak çalışmak gerekir. Normal bir adayı ele alacak  olursak, KPSS sorularının kapsamı açısından düşünecek olsak bile, kişinin konuları bitirip çeşitli kaynaklardan soru çözmeye başlaması bile ayları bulmaktadır. Ayrıca KPSS’ye hazırlanma aşamasında sadece bir kaynaktan hazırlanmak da yetmez. Çünkü piyasadaki birçok kaynak kitap doküman vs. daima en iyi olduklarını öne sürerler fakat hiçbiri mükemmel değildir. Çok önemsiz olarak atfedilen bir kaynaktaki bilgi dahi KPSS’de karşımıza çıkabilir.

KPSS’ye çalışmaya karar vermeden önce mutlaka bir program yapınız. Günlük programınızda hangi derslere ne kadar ağırlık vereceğinizi,ne kadar soru çözeceğinize karar vermeniz gerekir. Sevilmeyen ya da çalışması sizin için daha zor olan dersleri her zaman ilk çalışın. Sevdiğiniz dersleri programın sonuna koymaya özen gösteriniz.

Gerek konu çalışmaları esnasında gerek konular bittikten sonra çözeceğiniz testlerde muhakkak cevap anahtarının açıklamalı olmasına dikkat edin.  Bu durum sizin eksikliklerinizi görmenizde faydalı olacaktır. Soruyu yanlış cevaplamış olsanız dahi  doğru cevabın ne olduğunu ve nedenini öğrenerek bilgi kazanımında faydalı olacaktır.  Memuriyethaber ailesi olarak şimdiden tüm adaylara kolay gelsin diyoruz.

Sonraki Haber

Öğretmen atamaları için başvurular başladı

Öğretmen adaylarının merakla beklediği 30 bin atama için başvurular, başladı. Öğretmen atamaları için başvurular 8 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.