25 Nisan 2024 Perşembe

Zabıt Katipliği Alımında Koşullar Değişiyor mu ?

 

Birçok kişinin sabırsızlıkla beklediği Adalet Bakanlığı Zabıt Katibi Alım İlanı henüz çıkmamış olsa da, İcra Memuru Alım İlanı’ndaki farklı bir uygulama akıllarda soru işaretleri oluşmasına neden oldu. İlk kez alımı yapılacak olan İcra Memuru kadrosu için Kontenjan Uygulaması yapılmış olmakla, bu uygulamayı da KPSS puanına göre belirlenmesi istendi. Şöyle ki; Başvurulan adliyede alım 10 kişi ise başvuru yapan kişilerden sadece belli bir sayıda (icra memurluğu sınavında bu 20 katı idi) aday sınava çağrılacak. Bu oranın belirlenmesinde KPSS puanı yüksek olandan düşük olana doğru bir sıralama yapılacak.

Zabıt Katipliği için yapılacak olan sınavda da bu uygulamanın gündeme geldiği kulaktan kulağa dolaşmakta idi. Bunu en yetkili kurumdan (Personel Genel Müdürlüğü) öğrenmek istedik. Yetkili bir kişi ile yapmış olduğumuz görüşmede;  Bu uygulamanın da muhtemelen zabıt katipliği sınavı için geçerli  olabileceği, fakat henüz kurumlarında net bir karar alınmadığını söyledi. Henüz kesin bir bilgi olmasa da muhtemelen zabıt katipliğinde de alımlar kontenjan uygulaması yürürlüğe girecek ve yüksek KPSS puanı olanlar düşük KPSS puanlı olanlara göre daha avantajlı olacak.

Sınavın çıkmaması bu sene çıkmayacağı anlamına gelmiyor. Geçmiş yıllarda ilanın ilkbahar aylarında çıkmış olması nedeniyle bu geç kalınmışlık durumunun bir ilk olmadığını belirtmek isteriz. memuriyethaber.com ailesi olarak gerek icra katipliği gerek zabıt katipliği için bekleyen arkadaşlara başarılar dileriz.

 

Sonraki Haber

TEOG Sonuçları Açıklandı

TEOG kapsamında 8’inci sınıflara yönelik düzenlenen 2. dönem merkezi ortak sınav sonuçları açıklandı.   Sınav …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.