16 Nisan 2024 Salı

İcra Memuru Alımındaki Detaylar

 

 

 

2013 yılının son gününde Adalet Bakanlığı’nın web sitesi üzerinden yayımlanan İcra Memuru alım ilanında göze batan bazı detayları sizler için inceledik.

İcra Memuru Ne İş Yapar

İcra memuru olarak görev yerleri Adalet Sarayları’nın İcra müdürlükleri olup, şu anlık bu kadrolarda zabıt katipleri görev yapmaktadır. İcra müdürlüklerinin genel işleyişinden sorumlu olup merci olarak ( İcra mahkemesi) hakimliğe bağlıdırlar. Dış görevlerde (müdür / müdür muavinin görevlendirmesi ile) İcra, tahliye, çocuk teslimi, müdahalenin men-i, el atmanın engellenmesi gibi talep ve talimat gereğince işlemlerden sorumludur. Daire içerisinde yazışmalar ve üst mercilerin istemiş oldukları evrak döküman dosya gibi taleplerini yerine getirmek zorundadır.

İcra Memuru Ne Kadar Maaş Alıyor ?

İcra memurunun maaşı tam olarak bilinmese de zabıt katibinden üst kadro olacağı için muhtemel bir fark söz konusu. Bunun haricinde  dış görevlendirmelerde alınan SAYMAN MUTEMET ALINDISI ile ( Kota 70 olarak belirlenmiştir) maaşın haricinde ek bir gelir teşkil etmektedir. Yol ücreti olarak da (Anadolu Adliyesinden baz alınarak verilen bilgidir) 2014 itibariyle 85,00 TL  yol yardımı verileceği gibi yeni düzenleme ile mesailerde maaşa ek olarak ilave edilecektir.

Başvurularda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Başvurularda herkesin dikkat  etmesi gereken bir husus muhakkak ki ”  ADAYLARDAN, MERKEZİ SINAVDA ALDIKLARI PUANA GÖRE EN YÜKSEK PUANDAN BAŞLAYARAK HER BİR KOMİSYON İÇİN İLAN EDİLEN KADRONUN TOPLAMININ 20 KATI KADARI…” bu şu demek; KPSS puanı yüksek olanlar klavye sınavına çağırılacak.

Zabıt Katipliği Metinleri İle Aynı Mı ?

Şu anlık bu soruya cevap vermek zor. İlanda belirtilmiş olduğu gibi sınava kısa bir süre kala metinler bakanlık sitesinden yayınlanıp, adaylara bildirilecek.  Sınavda da gruplara ayrılıp kura çekimi hangi grubun hangi metni yazacağı belirlenecek. Sınavın İMLALI olacağı da sitede  açıkça belirtilmiştir.

İcra Müdürlüğünde Görev Yapan Katipler İçin

İcra müdürlüğünün bütün yükünü çeken zabıt katipleri için de bu üst kadroya geçmek mümkün.  Bunun için en belirgin şart 3 yıl adalet bakanlığı bünyesinde çalışıyor olmak.

KLAVYE ÇALIŞMAK İÇİN TIKLAYIN

 

Kaynak www.memuriyethaber.com olarak belirtmeden paylaşılması yasaktır.

Sonraki Haber

TEOG Sonuçları Açıklandı

TEOG kapsamında 8’inci sınıflara yönelik düzenlenen 2. dönem merkezi ortak sınav sonuçları açıklandı.   Sınav …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.