23 Nisan 2024 Salı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alım İlanı

T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile ek ve değişiklikleri çerçevesinde Sözleşmeli olarak istihdam edilmek üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2012 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu Mühendis ve Çözümleyici pozisyonları için KPSSP3, programcı pozisyonu için KPSSP3 ve KPSSP93 puan türü esas alınmak suretiyle, aşağıda pozisyon sayıları ve başvuru şartları belirtilen toplam 5 (beş) adet sözleşmeli personel alınacaktır.

S.NO: Kadro Unvanı Adedi Nitelikleri Açıklama
1 Mühendis (Bilgisayar) 1 1. Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun olmak. 2. KPSSP3 Puan türünden en az 50 puan almış olmak 3. YDS’ den İngilizce puan türünde en az 60 puan almış olmak. Geçerliliği devam eden KPDS sınavından az 60, ÜDS sınavından en az 60, TOEFL-IBT sınavından en az 72, TOEFL-CBT sınavından en az 198, TOEFL-PBT sınavından en az 531 veya IELTS sınavından en az 5 puan, PTE Akademik sınavından en az 55, CAE sınavından en az C notu alanların İngilizce dil düzeyleri (60) olarak kabul edilir. Ayrıca CPT sınavından alınan A-B-C düzey notları da kabul edilecektir. (Yabancı Dil Sınav Sonuçlarından KPDS/YDS ve ÜDS 5 yıl, TOEFL ve IELTS ise iki yıl süreyle geçerlidir.) 4. Alanında 2 yıl tecrübe sahibi olmak.(Söz konusu çalışmanın mezuniyet tarihinden sonra ve ilan tarihinden önce geçmiş olması ile çalışma pozisyonunun ve sürelerinin çalıştıkları kurumlardan alacakları onaylı belgelerle belgelenmesi ve bu sürede sosyal güvenlik kurumlarına prim ödenmiş olması gerekmektedir.) KPS S P 3 Puan sıralamasına göre yerleştirme yapılacaktır. Puan eşitliği halinde sırasıyla alanında yüksek lisans mezunu olanlar, İngilizce dil puanı yüksek olanlar ve lisans mezuniyet tarihi önce olanlar öncelikle yerleştirilecektir.
2 Mühendis (Elektrik- Elektronik) 1 1. Üniversitelerin Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun olmak. 2. KPSSP3 Puan türünden en az 50 puan almış olmak 3. YDS’ den İngilizce puan türünde en az 60 puan almış olmak. Geçerliliği devam eden KPDS sınavından az 60, ÜDS sınavından en az 60, TOEFL-IBT sınavından en az 72, TOEFL-CBT sınavından en az 198, TOEFL-PBT sınavından en az 531, IELTS sınavından en az 5 puan, PTE Akademik sınavından en az 55, CAE sınavından en az C notu alanların İngilizce dil düzeyleri (60) olarak kabul edilir. Ayrıca CPT sınavından alınan A-B-C düzey notları da kabul edilecektir. ( Yabancı Dil Sınav Sonuçlarından KPDS/YDS ve ÜDS 5 yıl,TOEFL ve IELTS ise iki yıl süreyle geçerlidir. ) 4. Alanında 2 yıl tecrübe sahibi olmak.( Söz konusu çalışmanın mezuniyet tarihinden sonra ve ilan tarihinden önce geçmiş olması ile çalışma pozisyonunun ve sürelerinin çalıştıkları kurumlardan alacakları onaylı belgelerle belgelenmesi ve bu sürede sosyal güvenlik kurumlarına prim ödenmiş olması gerekmektedir.) KPSSP3 Puan sıralamasına göre yerleştirme yapılacaktır. Puan eşitliği halinde sırasıyla alanında yüksek lisans mezunu olanlar, İngilizce dil puanı yüksek olanlar ve lisans mezuniyet tarihi önce olanlar öncelikle yerleştirilecektir.
3 Çözümleyici (Y azılım) 1 1. Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar Teknolojisi Öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Kontrol Öğretmenliği Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Fizik, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik ve Matematik-Bilgisayar, Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Fizik Mühendisliği, Matematik Mühendisliği Lisans Bölümlerinden mezun olmak, 2. .NET programlama dilini bildiğini belgelemek (Bu alanda ders aldığını, çalıştığını veya en az 6 ay eğitim aldığını belgelemek) 3. Çözümleyici olarak Bilgi İşlem Merkezinde çalıştırılacaklarda en az 1 yıl 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4/B maddesi veya 399 sayılı KHK’ye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler veya SGK’na tabi özel kesimde bilişim personeli (Programcı) olarak Bilgi İşlem Merkezinde çalışma şartı aranır. (çalışma pozisyonunun ve sürelerinin çalıştıkları kurumlardan alacakları onaylı belgelerle belgelenmesi ve bu sürede sosyal güvenlik kurumlarına prim ödenmiş olması gerekmektedir.) 4. YDS’ den İngilizce puan türünde en az 60 puan almış olmak. Geçerliliği devam eden KPDS sınavından az 60, ÜDS sınavından en az 60, TOEFL-IBT sınavından en az 72, TOEFL-CBT sınavından en az 198, TOEFL-PBT sınavından en az 531 veya IELTS sınavından en az 5 puan, PTE Akademik sınavından en az 55, CAE sınavından en az C notu alanların İngilizce dil düzeyleri (60) olarak kabul edilir. Ayrıca CPT sınavından alınan A-B-C düzey notları da kabul edilecektir. (Yabancı Dil Sınav Sonuçlarından KPDS/YDS ve ÜDS 5 yıl, TOEFL ve IELTS ise 2 yıl sureyle geçerlidir.) Ancak, yurt içi veya yurt dışında İngilizce dili ile öğretim yapan fakülte veya yüksekokullardan en az lisans düzeyinde mezun olanların ve yurt içinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan yabancı ülkelerde İngilizce dilinde master veya doktora yapanların İngilizce dil düzeyleri (60) puan olarak kabul edilir. 5. KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak. 6. Uygulama sınavından en az 50 puan almış olmak. Yerleştirme Yazılı Uygulama Sınavı ile yapılacaktır.
4 Programcı 2 1. Üniversitelerin; Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar Teknolojisi Öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Kontrol Öğretmenliği Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Fizik, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik ve Matematik-Bilgisayar, Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Fizik Mühendisliği, Matematik Mühendisliği Lisans Bölümlerinden, iki yıllık bilgisayar programcılığı Ve ilgili ön lisans bölümlerinden mezun olmak 2. Yükseköğretimi sırasında, yazılım alanında ders aldığına ilişkin belge veya Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Bilgisayar Kurslarını bitirdiğine ilişkin onaylı sertifika sahibi olmak. 3. .NET programlama dilini bildiğini belgelemek (Bu alanda ders aldığını, çalıştığını veya en az 6 ay eğitim aldığını belgelemek) 4. YDS’ den İngilizce puan türünde en az 60 puan almış olmak. Geçerliliği devam eden KPDS sınavından az 60, ÜDS sınavından en az 60, TOEFL-IBT sınavından en az 72, TOEFL-CBT sınavından en az 198, TOEFL-PBT sınavından en az 531 veya IELTS sınavından en az 5 puan, PTE Akademik sınavından en az 55, CAE sınavından en az C notu alanların İngilizce dil düzeyleri (60) olarak kabul edilir. Ayrıca CPT sınavından alınan A-B-C düzey notları da kabul edilecektir. (Yabancı Dil Sınav Sonuçlarından KPDS/YDS ve ÜDS 5 yıl, TOEFL ve IELTS ise 2 yıl sureyle geçerlidir.) Ancak, yurtiçi ve yurtdışında İngilizce dili ile öğretim yapan fakülte, yüksekokul ve bilgisayar programcılığı alanında meslek yüksekokulu mezunu olanların ve yurt içinde lisans düzeyinde öğretim gördükten sonra ana dili İngilizce olan yabancı ülkelerde İngilizce dilinde master veya doktora yapanların İngilizce dil düzeyleri (60) olarak kabul edilir. 5. KPSSP3 veya KPSSP93 puan türünden en az 50 puan almış olmak. 6. Uygulama sınavından en az 50 puan almış olmak. Yerleştirme Yazılı Uygulama Sınavı ile yapılacaktır

1. Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1, 4, 5, 6 ve 7 nci bentlerinde belirtilen şartları taşımak.

 

2. Erkek adayların askerlik durumu itibariyle askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

 

3. Yapılacak inceleme sonunda başvurulan pozisyona uygun olmalarına engel bir durumu bulunmamak.

 

4. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

 

5. Adaylar ilan edilen pozisyonlardan sadece birine başvuru yapabilecektir.

 

6. Mesleki tecrübenin belirlenmesinde, başvurulan pozisyon için zorunlu olan okuldan mezun olunmasından sonra edinilmiş aynı konulu pozisyonlarda çalışmış olmak kaydıyla 657 sayılı kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4/B maddesi ile 399 sayılı KHK’ye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile SGK’na tabi özel kesimde geçtiği belgelenen hizmet süreleri esas alınır.

 

7. Müracaat edecekler Bakanlığımızın internet sitesinde (www.tarim.gov.tr) bulunan başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduktan sonra formda belirtilen belgelerle beraber başvurularını 03.06.2014 tarihinden, en geç 20.06.2014 tarihi mesai bitimine kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Eskişehir Yolu 9. Km. 06530 Lodumlu/ANKARA (İrtibat Tel: 0 312 287 33 60/1250-1251) adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılması gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve diğer sebeplerle bu tarihten sonra başvuranlar ile eksik belge ibraz edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

 

8. Belirtilen sürenin bitimine kadar müracaat eden ve şartları uyan adaylardan, 2012 yılında yapılan KPSS sınavının çözümleyici pozisyonu için KPSSP3, programcı pozisyonu için KPSSP3 ve KPSSP93 sonucunun puan sırasına konulmak kaydıyla, ilan edilen pozisyon sayısının on katı; çözümleyici (yazılım) pozisyonu için (1×10=10), programcı pozisyonu için (2×10=20) arasına girenler Kurumumuz Sınav Komisyonunca uygulama sınavına tabi tutulacaktır. Uygulama sınavına katılacakların listesi 30.06.2014 tarihinde Bakanlığımız internet sitesinde (www.tarim.gov.tr) ilan edilecektir. Uygulama sınavına katılacak adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

 

9. Programcı ve Çözümleyici pozisyonları için yapılacak uygulama sınavı 07.07.2014 tarihinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eskişehir Yolu 9. Km. Lodumlu/ANKARA adresinde bulunan Bakanlık Misafirhane Kafeteryasında saat 15.00’da yapılacaktır.

 

10. Çözümleyici ve Programcı unvanlı kadroları için yapılan uygulama sınav sonuçları ve bu sonuçlara göre sözleşme imzalamaya hak kazananların listesi ile Mühendis unvanlı kadrolarda sözleşme imzalamaya hak kazananların listesi 15.07.2014 tarihinde Bakanlığımız internet sitesinde (www.tarim.gov.tr) yayınlanacaktır. Ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

 

11. Programcı ve Çözümleyici pozisyonları için yapılan uygulama sınavında 50 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacak, sınav sonuç puanı en yüksekten başlamak üzere ilan edilen pozisyon sayısı kadar yerleştirme yapılacaktır. (Puan eşitliği halinde öncelik sırasına göre; alanında yüksek lisans mezunu olanlar, İngilizce dil puanı yüksek olanlar, lisans mezuniyet tarihi önce olanlar yerleştirilecektir).

 

12. Yerleştirmeye hak kazandığı halde verilecek süre içerisinde göreve başlamayanların ya da hakkından feragat edenlerin yerine, ilan edilen pozisyon sayısına göre en yüksek puandan başlamak üzere yapılacak sıralamada, sözleşme yapılacak ilan edilen pozisyon sayısı içerisinde yer almamaları nedeniyle yerleştirilemeyenlerden yerleştirme yapılacaktır.

 

13. Bu nitelikleri taşımayan ve belgelemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Ayrıca, herhangi bir tarihte ibraz ettiği belgenin sahte/geçersiz olduğu, gerçeğe aykırı belge düzenlediği anlaşılanların “Sözleşme imzalanarak göreve başlatılmış olsalar bile” sözleşmeleri feshedilerek haklarında yasal işlem yapılacaktır.

 

14. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalışmakta iken, son bir yıl içerisinde hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle Kurumlarınca sözleşmeleri feshedilenler veya sözleşme dönemi içinde, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç, sözleşmelerini tek taraflı feshedenlerin, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe Bakanlığımızın sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilmesi mümkün değildir. Başvuruda bulunmak suretiyle yerleştirme yapılanlarla 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ve 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası gereğince sözleşme yapılması mümkün bulunmamaktadır. Sözleşme imzalanmış olsa bile bu durumun anlaşılması halinde sözleşme iptal edilecektir.

 

15. Başvuru sırasında istenecek belgeler:

 

a) Başvuru formu (Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı internet sitesi “http://www.tarim.gov.tr” internet sitesinden alınarak bilgisayar ile eksiksiz olarak doldurulacak ve başvuru sahibi tarafından imzalanacaktır.)

 

b) Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin fotokopisi.

 

c) 2012 yılına ait KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı.

 

ç) KPDS/YDS, ÜDS, TOEFL, IELTS, CAE, PTE, CPT sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı.

 

d) Tecrübesini belirtir belgeler.(madde 6’da belirtildiği gibi)

 

e) 2 Adet vesikalık Fotoğraf. (son 6 ayda çekilmiş)

 

f) Özgeçmiş.

 

g) Sözleşme imza aşamasında, başvuruda kopyası alınan belgelerin asılları veya Bakanlık onaylı örneği istenecek olup, ibra edilmediği takdirde yedek listeden alım yapılacaktır.

 

GÖREV YERİ UNVANI ADEDİ

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

 

Bilgisayar Mühendisi 1

 

Elektrik-Elektronik Mühendisi 1

 

Çözümleyici (Yazılım) 1

 

Programcı 2

Sonraki Haber

Öğretmen atamaları için başvurular başladı

Öğretmen adaylarının merakla beklediği 30 bin atama için başvurular, başladı. Öğretmen atamaları için başvurular 8 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.