29 Mart 2024 Cuma

Diyanet İşleri Başkanlığı 4-B'li Personel Alım İlanı

Diyanet İşleri Başkanlığı 340 sözleşmeli personel alacak. Başvurular 19/03/2014’de başlayıp, 02/04/2014 (16:00) tarihinde sona erecek.

4-B Sözleşmeli Personel Alım Duyurusu(SÖZPER-2014-I)

 

17.03.2014

 

BAŞKANLIK

 

D U Y U R U

 

Diyanet İşleriBaşkanlığından;

 

Başkanlığımıza ait sözleşmeliimam-hatip pozisyonlarına; 2012 KPSS (B) grubu puan sırası esas alınarak herbir grup için aşağıdaki tabloda belirtilen boş pozisyon sayısının üç (3) katınakadar Başkanlıkça yapılacak sözlü sınava çağrılacak adaylar arasından sınav sonucubaşarı sırasına göre sözleşmeli imam-hatip alınacaktır.

 

I-Vizeli Sözleşmeli Pozisyonların Unvanı, Grubu, Mezuniyet Durumları ve Sayılarına Göre Dağılımı

 

UNVANI GRUBU KPSS MEZUNİYET DURUMU KPSS PUANI KONTENJAN SAYISI
4-B Sözleşmeli İmam-Hatip 1 İlahiyat Fakültesi+Hafız KPSSP3 5
2 İlahiyat Fakültesi KPSSP3 70
3 İlahiyat Ön Lisans+Diğer Lisans+Hafız KPSSP3 5
4 İlahiyat Ön Lisans +Diğer Lisans KPSSP3 5
5 İlahiyat Ön Lisans+Hafız KPSSP93 40
6 İlahiyat Ön Lisans KPSSP93 65
7 İ.H.L+Diğer Lisans+Hafız KPSSP3 10
8 İ.H.L+Diğer Lisans KPSSP3 10
9 İ.H.L+Diğer Ön Lisans+Hafız KPSSP93 5
10 İ.H.L+Diğer Ön Lisans KPSSP93 5
11 İ.H.L+Hafız KPSSP94 90
12 İ.H.L KPSSP94 30
TOPLAM 340

II- Sınava Katılmak İsteyen Adaylarda Aranan Şartlar

 

1. 657sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartlarıtaşımak,

 

2. Diyanetİşleri Başkanlığının ilgili yönetmeliklerinde ön görülen Din HizmetleriSınıfında çalışan personel için aranan “Ortak Nitelik” şartını taşımak,

 

3. Müracaatettiği unvanla ilgili geçerlilik süresi dolmamış yeterliğe sahip olmak (2011,2012 ve 2013 yıllarında Başkanlıkça yapılan yeterlik sınavlarından birindebaşarılı olmak),

 

4. İmam hatip olarak görev yapmaya mani bir özrübulunmamak,

 

5. En az imam-hatiplisesi mezunu olmak,

 

6. Lisans mezunları için2012 yılı KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türünden 40 veya üzeri puan almış olmak,

 

7. Önlisansmezunları için 2012 yılı KPSS (B) grubu KPSSP93 puan türünden 40 veya üzeri puan almış olmak,

 

8. Ortaöğretim mezunları için 2012 yılı KPSS(B) grubu KPSSP94 puantüründen 40 veya üzeri puan almış olmak.

 

ü Sözleşmeli Kur’an kursu öğreticisi,sözleşmeli imam-hatip ve sözleşmeli müezzin-kayyım olarak görev yapmakta iken, SözleşmeliPersonel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinde istisnaedilenler hariç olmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardansözleşmelerinin feshi tarihinden itibaren 1 yıl geçmeyenlerin müracaatlarıkabul edilmeyecektir. Bu hususun sonradan anlaşılması halinde yerleştirmeleriyapılmış olsa dahi sözleşmeleri iptal edilecektir.

 

III-Başvuru, Sınav, Yerleştirme İşlemleri ve Diğer Hususlar

 

a) Başvuru İşlemleri

 

1. Yukarıdakişartları taşıyan adaylar, 19/03/2014 (08:00) – 02/04/2014 (16:00) tarihlerindehttps://ikys.diyanet.gov.tr/sinav/kurumdisi adresi üzerinden e-başvuru programıaracılığı ile 4-B Sözleşmeli Personel Alımı (SÖZPER 2014-I) e-başvuruformunu kendileri doldurduktan sonra istenen belgelerle birlikte herhangi birİl Müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir.

 

2. Adaylardanistenen belgeleri getirmeleri halinde, yurtdışından sınava müracaat edecekadaylar adına üçüncü şahıslar müracaat işlemini yapabileceklerdir.

 

3. İl Müftülüklerindeki İKYS il yöneticileri, adayın e-başvuruformuna girdiği bilgiler ile verdiği belgelerdeki bilgilerin doğruluğunu tespitettikten sonra aktivasyon işlemini gerçekleştireceklerdir. Belgeleri eksik olanadayların aktivasyon işlemi yapılmayacaktır.

 

4. İl müftülüklerince yapılan kayıt işleminden sonra,İKYS il yöneticileri, aday başvuru belgesini adaylara vereceklerdir. Adayaverilen bu belge sınav giriş belgesi yerine geçmez.

 

5. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz veduyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumluolacaktır.

 

6. Müracaatlarınsona ermesinden sonra adayın başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsunkesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.

 

7. İlMüftülüklerinde yapılan aktivasyon esnasında, e-başvuru formunda beyan ettikleri mezuniyetdurumlarını gösteren belge/belgeleri ibraz edemeyen adayların başvuruları kabuledilmeyecektir.

 

8. Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan veyaposta yolu ile yapılan müracaatlar ile 02/04/2014(16:00) tarihinden sonra yapılanbaşvurular kabul edilmeyecektir.

 

9. Başkanlığımız https://ikys.diyanet.gov.tr/sinav/kurumdisi adresi üzerinden e-başvuru formunudoldurmayan/dolduramayan veya il müftülüklerinde aktivasyon işleminiyaptırmayan/yaptıramayan adayların müracaat talepleri hiçbir şekilde kabuledilmeyecektir.

 

b) Sınavİşlemleri

 

1. Sözlü sınav Ankara, Antalya, Bolu,Bursa, Elazığ, Erzurum, İstanbul, Kastamonu, Kayseri, Konya, Manisa, Samsun,Trabzon, Şanlıurfa ve Van sınav merkezlerinde yapılacaktır. Adaylar, sözlü sınava girmek istediklerisınav merkezini e-başvuru formundaki ilgili kısımda belirteceklerdir. Başvurularınsonra ermesinden sonra adayların sınav merkezi ve sınav tarihi değişikliktalepleri dikkate alınmayacaktır.

 

2. Sınavakatılma şartlarını taşıyan ve duyuruya uygun şekilde yapılan başvuruların,başvuru yapılan kontenjan grubuna tanınan sayıdan fazla olması halinde,kontenjan grubu dikkate alınarak KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzereilan edilen kontenjan sayısının üç (3) katına kadar aday sözlü sınavaalınacaktır. KPSS puan sırasına göre bir grupta son sıradaki aday sayısınınbirden fazla olması halinde bu adayların tamamı sözlü sınava çağrılacaktır.

 

3. Sınavagirmeye hak kazananların sınava katılacakları tarihler başvuruların sonaermesinden sonra yapılacak hazırlıkların ardından ileri bir tarihteBaşkanlığımız internet sitesinden adaylara duyurulacaktır. Adaylar, sınava katılacakları tarih ve sınav merkezinin belirtildiğisınav giriş belgesini, https://ikys.diyanet.gov.tr/sinav/kurumdisi adresinden alabileceklerdir.

 

4. Adaylar,sözlü sınava gelirken sınav giriş belgesi ile birlikte T.C Kimlik No’lu kimlikbelgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarındabulunduracaklardır.

 

5. Sözlü sınava girmeye hak kazandığı halde ilanedilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmişsayılacaktır. Söz konusu adaylara hangi sebeple olursa olsun ikinci bir sınavhakkı verilmeyecektir.

 

6. Sözlüsınavda başarılı sayılmak için en az 70 puan alınması şarttır.

 

7. Sınavsonuçları, Başkanlığımızın internet sitesinde (www.diyanet.gov.tr)ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında ilan edilecektir.

 

8. Adaylar,sınav giriş belgesi alma, sınav sonuçöğrenme ve tercih işlemlerini https://ikys.diyanet.gov.tr/sinav/kurumdisi adresi üzerinden gerçekleştireceklerdir.

 

c) Yerleştirmeİşlemleri

 

1. Tercih işlemleri, Başkanlıkça belirlenecek tarihleriçerisinde https://ikys.diyanet.gov.tr/sinav/kurumdisi adresinden yapılacaktır.

 

2. Sözlü sınav sonucu başarılı olan adaylar arasından,en yüksek puandan başlanmak suretiyle başarı sırasına göre, ilan edilen kontenjansayısı kadar adaya tercih hakkı verilecektir.

 

3. Başarı sıralamasında sırasıyla sözlü sınav puanı yüksekolana, KPSS puanı yüksek olana, KPSS’ye katıldığı öğrenim belgesinin mezuniyettarihi önce olana, doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.

 

4. Tercih hakkı elde eden adaylar, Başkanlıkçabelirlenecek tarihler içerisinde https://ikys.diyanet.gov.tr/sinav/kurumdisi adresinden ilan edilecek tercihprogramı aracılığıyla tercihlerini yapacaklardır. Tercih formunu doldurmayan/dolduramayanadaylara her ne sebeple olursa olsun ek tercih hakkı verilmeyecektir.

 

5. Tercih yapmaya hak kazanan adaylar en fazla 25 yertercihinde bulunabileceklerdir.

 

6. Yerleştirmeler adayların tercih formundaki yertercihleri ve başarı sıralaması dikkate alınarak yapılacaktır. Tercihlerine yerleşemeyen adaylar, ait olduğukontenjan grubunda münhal kalan yerlere Başkanlıkça re’sen yerleştirilecektir.

 

7. Tercih yapmayan adaylar ait olduğu kontenjan grubunda münhal kalan yerlere Başkanlıkça re’sen yerleştirilecektir.

 

d) DiğerHususlar

 

1. Sınav işlemleri sürecinde adayın beyanı esasalınacaktır. Yerleştirme sürecinde yerleştirmesi yapılan adaylardan belge istenecektir.Ayrıca, Başkanlık sınav ve yerleştirme sürecinin her aşamasında aday tarafındanbelirtilen hususlarda adaydanbelge talep edebilecektir.

 

2. Sınavöncesi, sonrası ve yerleştirme sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı belgeverdiği ya da beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavlarıgeçersiz sayılacağı gibi yerleştirilmeleri yapılsa dahi görevleriyle ilişiklerikesilecektir. İdare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasalfaizi ile birlikte tazmin edilecektir.

 

3. Bu duyurudaki şartlar, sadece bu sınav ve bu sınavabağlı yerleştirmeler ile ilgilidir. (Bundan sonraki sınav ve yerleştirmeleriçin müktesep teşkil etmez.)

 

4. Yerleştirme sonuçları Diyanet İşleri Başkanlığının www.diyanet.gov.tr internet sitesindeve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında duyurulacaktır.

 

5. Sınav ve sonuçları ile ilgili Başkanlığımızıninternet sitesinde ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasındayapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca tebligatyapılmayacaktır.

 

6. Sınavla ilgili iş ve işlemlerde fax ve e-mail ileişlem yapılmayacaktır. Adayların ıslak imzalı ve yazılı dilekçelerini Başkanlığımızİnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar DaireBaşkanlığına ulaştırmaları gerekmektedir.

 

7. Sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, sınavsonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 7 (yedi) gün içinde ıslak imzalı veyazılı olarak Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne yapılacaktır.İtirazlar, Başkanlığımızca en fazla 15 (on beş) gün içinde incelenerek kararabağlanacak ve adaya bildirilecektir. Sınav sonuçlarının ilan edilmesindenitibaren 7 (yedi) gün içinde ıslak imzalı ve yazılı olarak Başkanlığımız İnsanKaynakları Genel Müdürlüğüne ulaştırılmayan, T.C. kimliknumarası, adı, soyadı, imza ve adresiolmayan dilekçeler ile e-mail ve faksla yapılan itirazlar dikkatealınmayacaktır.

 

8. Bu duyuruda yer almayan hususlarla ilgili olarak657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği,İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyım Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların KariyerBasamaklarında Yükselme Yönetmeliği, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçinYapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik ve 06/06/1978 tarihli ve 7/15754sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar HakkındaBakanlar Kurulu Kararı hükümleri geçerlidir.

 

IV- Başvuru İçin Gerekli Belgeler

 

1. T.C. Kimlik numaralı Kimlik Belgesi,

 

2. KPSS’yebaşvururken beyan ettiği öğrenim durumlarını gösterir MezuniyetBelgesi (Adayların beyan ettiği öğrenim belgeleri mezuniyet belgesiolmalıdır. Birden fazla mezuniyet içeren unvan gruplarından birisine başvuracakadayların beyan ettikleri mezuniyet durumlarını gösterir belgelerin hepsini başvuruesnasında ibraz etmeleri gerekmektedir.),

 

3. Hafızlık Belgesi (+Hafız kontenjan gruplarına başvuranadaylar için),

 

4. Adres bildirimi, adli sicil ve askerlik durumlarıile başvuru yapılan pozisyonda görevyapmaya mani bir özrü bulunmadığına ilişkin tek bir dilekçedebelirtecekleri yazılı beyanları.

 

NOT:

 

Adayların, “Başvuru İçin Gerekli Belgeleri”başvuru esnasında İl müftülüklerindeki İKYS il yöneticilerine ibrazetmeleri gerekmektedir. Belgelerini ibraz edemeyenlerin başvuruları kabuledilmeyecektir. “Başvuru İçin Gerekli Belgeler”, kontrol edildikten sonra adaylara iadeedilecektir.

 

V- Sınav Konuları

 

1. Kur’an-ı Kerim, (70 puan)

 

2. Dini bilgiler (İtikat, ibadet, siyer ve ahlâk konuları), (20 puan)

 

3. Hitabet ve etik ilkeleri. (10 puan)

 

İmam-Hatip unvanı için sözlüsınava katılacakların temel ve özel yeterliklerinin tespitinde, Başkanlığımızweb sayfasında yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında dinhizmetlerini yürütenlerin temel ve özel yeterlik kriterleri esas alınır.

 

VI-İletişim

 

Yazışma Adresi:

 

Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığı

 

Üniversiteler Mah. Dumlupınar Blv. No:147/A 06800

 

Çankaya/ANKARA

 

e-mail :

 

persis@diyanet.gov.tr

 

Telefon :

 

(0312) 295 70 00

 

D.İ.B.İNSANKAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Sonraki Haber

Öğretmen atamaları için başvurular başladı

Öğretmen adaylarının merakla beklediği 30 bin atama için başvurular, başladı. Öğretmen atamaları için başvurular 8 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.