29 Mart 2024 Cuma

2014'te 74 bin yeni memur alınacak

 

 

 

 

Maliye Bakanı Şimşek, önümüzdeki yıl 74 bin yeni memur alımı olacağını duyurdu. İhtiyaç halinde öğretmen alımı ise sürecek

2014 yılında 74 bin kişinin kamuda işe alınacağını söyleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Bunun dağılımını henüz yapmadık. Hangi bakanlığa, hangi idareye ne kadar kadro dağıtılacağı meselesi inanıyorum ki ilk çeyrekte belirlenir” dedi. Bakan ŞimşekMeclis Genel Kurulu‘nda 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı üzerine konuşma yaptı.

ÖĞRETMEN MÜJDESİ

Bugüne kadar yaklaşık 408 bin civarında öğretmen atadıklarına dikkat çeken Maliye Bakanı, “Yani, şu anda görev yapan 810 bin civarında öğretmenin yarısından fazlası son 11 yıl içerisinde atanmış.Önümüzdeki sene de ihtiyaçlar çerçevesinde öğretmen alımı yapılacaktır ama şunun altını tekrar çizmek istiyorum; hiçbir mezuna hiçbir taahhüdümüz olamaz” şeklinde konuştu. Bakan Şimşek, “Belki 3-5 yıl içerisinde kamunun emekli olanlar dışında hiçbir şekilde eleman alma ihtiyacı olmayabilir” diyerek, şöyle devam etti: “Çünkü şu anda zaten kamunun personel harcamaları, bütçede yüzde 30 sınırına dayanmış durumda. Bu oran 2002 yılında yüzde 18 küsurdu.”

‘EMEKLİYE ZAM ÇALIŞMASI YOK’

Emekli maaşlarına ilişkin ise Maliye Bakanı Şimşek, “Şu anda, hiçbir kesimin emeklilik maaşlarının iyileştirilmesine yönelik bir çalışmamız yoktur” dedi. Sosyal güvenlik sisteminin zaten büyük bir açıkla, büyük bir yükle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Şimşek, “Bu açığı artıracak, bu yükü artıracak herhangi bir çalışmamız şu an itibarıyla yoktur” diye konuştu.

Takvim

Sonraki Haber

TEOG Sonuçları Açıklandı

TEOG kapsamında 8’inci sınıflara yönelik düzenlenen 2. dönem merkezi ortak sınav sonuçları açıklandı.   Sınav …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.