26 Eylül 2018 Çarşamba
A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Ana Sayfa / Banner / Yaş Problemleri

Yaş Problemleri

matematik

 

1-Ayşe’nin şimdiki yaşı 27′dir.5 yıl sonra Ayşe’nin yaşı Aynur’un yaşının 5 katından 2 fazla olacağına göre,Aynur şimdi kaç yaşındadır?

A)1                                                   B)3                                                C)5                                                       D)7                                                            E)11

2-Kezban ile annesinin yaşları toplamı 48 dir.4 yıl önce annesinin yaşı Kezban’ın yaşının 4 katı olduğuna göre,Kezban şimdi kaç yaşındadır?

A)8                                               B)12                                              C)16                                                      D)20                                                E)24

3-Sevda’nın 4 yıl önceki yaşının 3 katı,2 yıl sonraki yaşının 2 katına eşitse,Sevda bugün kaç yaşındadır?

A)12                                       B)13                                 C)14                                          D)15                                               E)16

4-4 kişinin 2 yıl sonraki yaşları ortalaması,4 yıl önceki yaşları ortalamasının 2 katı olacaktır.Buna göre,bu 4 kişinin şimdiki yaş ortalaması kaçtır?

A)6                                              B)8                                         C)10                                                D)12                                        E)15

5-Kemal’in 2007 yılındaki yaşı 1993 teki yaşının 2 katı olduğuna göre,Kemal hangi yıl doğmuştur?

A)1977

B)1978

C)1979

D)1980

E)1981

6-3 arkadaşın yaşları toplamı xy iki basamaklı sayısıdır.En az kaç yıl sonra bu üç arkadaşın yaşları toplamı yx iki basamaklı sayısı olur?

A-9

B-6

C-4

D-3

E-2

7-Hamdi şimdi 29 yaşındadır.Elif,Hamdinin bugünkü yaşında iken Hamdi 21 yaşında idi.Buna göre,Hamdi ve Elifin yaşları toplamı kaçtır?

A-52

B-56

C-60

D-64

E-66

8-Seda’nın yaşı annesinin yaşının 1/ üne,babasının yaşının 2/7 sine eşittir.Seda ile babasının yaşları toplamı 72 ise,Seda’nın annesi şimdi kaç yaşındadır?

A-42

B-48

C-52

D-56

E-62

9-İki kardeşin yaşları toplamı x,yaşları farkı y dir.Küçük kardeş büyük kardeşin şimdiki yaşına geldiğinde yaşları toplamı ne olur?

A-x+2y

B-x-y

C-x+y

D-2x+3y

E-x+y/2

10-Betül’ün yaşı Züleyha’nın yaşının 3 katıdır.Betül 3 yıl sonra,Züleyha 2 yıl önce doğmuş olsaydı;Betül’ün yaşı Züleyha’nın yaşının 2 katı olacaktır.Buna göre,Betül bugün kaç yaşındadır?

A-15

B-18

C-21

D-24

E-27

11-Bir annenin yaşı,yaşları ardışık olan 3 çocuğunun yaşları toplamının 3 katıdır.Annenin yaşı çift bir tam sayı olduğuna göre,en küçük çocuk en az kaç yaşındadır?

A-0

B-1

C-2

D-3

E-4

12-Ferhat 3 yıl önce,Ali 2 yıl sonra doğmuş olsaydı yaşları eşit olacaktı.Ferhat ve Ali’nin 3 yıl sonraki yaşları toplamı 21 olacağına göre,Ali’nin 1 yıl önceki yaşı kaçtır?

A-4

B-6

C-7

D-9

E-11

13-Fatma,Elif ve Serkan’ın yaşları toplamı 44 tür.Fatma,Elif’in 2 katı yaşına geldiğinde,Serkan Elif’in yaşında olacaktır.Buna göre ,Fatma’nın yaşı kaçtır?

A-20

B-22

C-24

D-26

E-28

 

CEVAP ANAHTARI:1-A 2-B 3-E 4-C 5-C 6-D 7-E 8-B 9-A 10-C 11-B 12-D 13-B

 

1-4 yıl önce yaşları toplamı 30 olan üç kişinin 3 yıl sonraki yaşları toplamı kaç olur?

A)39                                      B)42                                      C)45                            D)48                             E)51

2-Sevilay ile Fundanın bugünkü yaşları toplamı 16 dır.4 yıl sonra yaşları oranı 1/2 olacağına göre,şimdiki yaşları farkı kaçtır?

A)4                                                   B)6                                            C)8                                                  D)10                                            E)12

3-Murat,Ahmetten 8 yaş büyüktür.3 yıl önce Muratın yaşı Ahmet’in yaşının 3 katından 2 eksikse,Murat şimdi kaç yaşındadır?

A)14                                  A)16                                     C)18                              D)23                                 E)25

4-Bir annenin yaşı 35,iki çocuğunun yaşları toplamı ise 5 tir.Kaç yıl sonra annenin yaşı çocuklarının yaşları toplamının 3katı olur?

A)2                                            B)3                                    C)4                                        D)5                                     E)6

5-Babanın bugünkü yaşı kızının yaşının 4 katıdır.

Kızı babanın bugünkü yaşına geldiğinde yaşları oranı ne olur?

A)1/3                                                      B)1/2                                           C)4/7                                           D)6/7                      E)1

6-Bir annenin yaşı,yaşları birbirinden farklı iki çocuğunun yaşları toplamından 18 fazladır.4 yıl sonra annenin yaşı iki çocuğunun yaşları toplamının 2 katına eşit olacaktır.

Buna göre,küçük çocuk bugün en çok kaç yaşında olabilir?

A)1                                            B)2                                       C)3                                                  D)4                                             E)5

7-Sedat arkadaşına “7 yıl sonra yaşım,doğum yılımın rakamları toplamına eşit olacak” diyor.Bu konuşma 1998 yılında geçtiğine göre,Sedat hangi yıl doğmuştur? 

A)1964                                              B)1973                                                     C)1975                                          D)1979                                                   E)1980

8-Nazmi’nin yaşının Sevil’in yaşına oranı 7/11 dir. 10 yıl önce bu oran 4/7 olduğuna göre,Nazmi ile Sevil’in yaşları farkıkaçtır?

A)16                                            B)20                                        C)24                                               D)28                                      E)32

 

 

 

CEVAP ANAHTARI:1-E 2-C 3-B 4-C 5-C 6-B 7-D 8-C

Sonraki Haber

Toeg-Banner[1]

TEOG Sonuçları Açıklandı

TEOG kapsamında 8’inci sınıflara yönelik düzenlenen 2. dönem merkezi ortak sınav sonuçları açıklandı.   Sınav …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir