20 Nisan 2024 Cumartesi

Tarım Reformu Genel Müd. Sözleşmeli Personel Alım İlanı

T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI

 

TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’ne 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar çerçevesinde Sözleşmeli olarak istihdam edilmek üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2013 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu KPSSP3 puan türü esas alınmak suretiyle, aşağıda pozisyon sayıları ve başvuru şartları belirtilen toplam 1 (bir) adet sözleşmeli personel alınacaktır.

POZİSYON ADI ADEDİ NİTELİKLERİ
Su Ürünleri Mühendisi 1 1. Lisans düzeyinde Su Ürünleri Fakültesi veya Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü mezunu olmak. 2. KPSSP3 Puan türünden en az 70 puan almış olmak. 3. İlk defa işe alınacaklarda; geçerliliği devam eden KPDS sınavı İngilizce puan türünden en az 50 puan veya ÖSYM tarafından yayımlanan Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerliklerine ilişkin 14 Şubat 2014 tarihli duyuru ve ekindeki Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri tablolarında belirtilen diğer sınav türlerinden bu puana karşılık gelecek puanı almış olmak. 4. Avrupa Birliği projelerinde çalışmış olmak ve bunu belgelemek. (Bu çalışmaların fakülte mezuniyet tarihinden sonra, ilan tarihinden önce geçmiş olması gerekmekte olup, çalışma pozisyonunun ve sürelerinin çalıştıkları kurumlardan alacakları onaylı belgelerle belgelenmesi ile bu sürelerde Sosyal Güvenlik Kurumuna pirim ödenmiş olması gerekmektedir). 5. IT Teknolojileri konusunda deneyimli olmak ve bunu belgelemek. KPSSP3 Puan sıralamasına göre yerleştirme yapılacaktır. Puan eşitliği halinde sırasıyla alanında yüksek lisans mezunu olanlar, İngilizce dil puanı yüksek olanlar, deneyim süresi fazla olanlar, mezuniyet tarihi önce olanlar ve yaşı daha büyük olanlar öncelikle yerleştirilecektir. 

1. Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1, 4, 5, 6 ve 7 nci bentlerinde belirtilen şartları taşımak.

 

2. Erkek adayların askerlik durumu itibariyle askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

 

3. Yapılacak inceleme sonunda başvurulan pozisyona uygun olmalarına engel bir durumu bulunmamak.

 

4. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

 

5. Adaylar, müracaatlarını Bakanlığımızın www.tarim.gov.tr sitesinde bulunan başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduktan sonra formda istenilen belgelerle beraber Sözleşmeli Personel Alımı ile ilgili gazete ilanının yayınlanmasını müteakip 30.05.2014 tarihinden 16.06.2014 tarihi Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Eskişehir Yolu 9. Km. 06530 Lodumlu/ANKARA (Ana bina 10. Kat 1011 nolu oda İrtibat Tel: 0 312 258 80 38) adresine şahsen veya son başvuru tarihinde belirtilen adreste olacak şekilde posta ile yapmaları gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve diğer sebeplerle bu tarihten sonra müracaat edenler ile eksik belge ibraz edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

 

6. Belirtilen sürenin bitimine kadar müracaat eden ve şartları taşıyan, sözleşme imzalamaya hak kazanan adayların listesi 20.06.2014 tarihinde Bakanlığımız internet sitesinde www.tarim.gov.tr ilan edilecek ve ayrıca posta yoluyla tebligat yapılmayacaktır.

 

7. Yerleştirmeye hak kazandığı halde verilecek süre içerisinde göreve başlamayanların ya da hakkından feragat edenlerin yerine, ilan edilen pozisyon sayısına göre en yüksek puandan başlamak üzere, yapılacak sıralamada sözleşme yapılacak ilan edilen pozisyon sayısı içerisinde yer almamaları nedeniyle yerleştirilemeyenlerden yerleştirme yapılacaktır.

 

8. Belirtilen nitelikleri taşımayan ve belgeleyemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Ayrıca, herhangi bir tarihte ibraz ettiği belgenin sahte/geçersiz olduğu, gerçeğe aykırı belge düzenlediği anlaşılanların “Sözleşme imzalanarak göreve başlatılmış olsalar bile” sözleşmeleri feshedilerek haklarında yasal işlem yapılacaktır.

 

9. 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasları belirleyen Bakanlar Kurulu Kararının “Yeniden Hizmete Alınma” başlıklı Ek 1 inci maddesinin 3 üncü bendinde “Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez. Başvuruda bulunmak suretiyle yerleştirme yapılanlarla 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ve 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası gereğince sözleşme yapılması mümkün bulunmamaktadır. Sözleşme imzalanmış olsa bile bu durumun anlaşılması halinde sözleşme iptal edilecektir.

 

10. Başvuru sırasında istenecek belgeler:

 

a) Başvuru formu (Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı “http://www.tarim.gov.tr” internet sitesinden alınarak eksiksiz olarak doldurulacak ve başvuru sahibi tarafından imzalanacaktır.)

 

b) Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin fotokopisi.

 

c) 2013 yılına ait KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı.

 

ç) YDS, KPDS, ÜDS, TOEFL, IELTS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı.

 

d) Tecrübesini belirtir belgeler.

 

e) 2 Adet vesikalık fotoğraf (son 6 ayda çekilmiş).

 

f) Özgeçmiş (Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı “http://www.tarim.gov.tr” internet sitesinden alınarak eksiksiz olarak doldurulacak ve başvuru sahibi tarafından imzalanacaktır.)

 

g) Sözleşme imza aşamasında, başvuruda kopyası alınan belgelerin asılları veya Bakanlık onaylı örneği istenecek olup, bu belgeler teslim edilmediği taktirde ilan edilen sırayla en yüksek puanlı adaydan başlanılmak suretiyle sözleşme yapılmak üzere çağırılacaktır.

 

Yerleştirme işlemi; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi ve 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Esasları çerçevesinde, yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın, genel şartlar ile pozisyonla ilgili aranan nitelikleri taşıyan ve verilen süre içerisinde istenen belgelerle eksiksiz olarak müracaat eden adaylar arasından, 6-7 Temmuz 2013 tarihinde yapılan KPSS lisans sınavı sonucuna göre, (B) grubu KPSSP3 puan türü sıralaması esas alınmak suretiyle, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Pozisyon için asil aday dışındakiler KPSSP3 puan türü sıralamasına göre yedek listeye alınır.

 

KPSS’de yüksek puan almak ilanda yer alan sözleşmeli pozisyonlara yerleştirmede tek başına bir hak teşkil etmeyecektir. Pozisyonlar için belirtilen genel şartlara ve niteliklere sahip olmayan adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden değerlendirmeye alınmayan adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecektir.

 

Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Bu durumda olanların yerleştirmeleri yapılsa dahi sözleşmeleri iptal edilecektir ve İdare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

 

GÖREV YERİ ÜNVANI ADEDİ

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Mühendis (Su Ürünleri) – 1 –

Sonraki Haber

Öğretmen atamaları için başvurular başladı

Öğretmen adaylarının merakla beklediği 30 bin atama için başvurular, başladı. Öğretmen atamaları için başvurular 8 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.