20 Nisan 2024 Cumartesi

SPK Personel Alım İlanı

SERMAYE PİYASASI KURULU PERSONEL GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Sermaye Piyasası Kurulu’nda Genel İdare Hizmetleri sınıfında bulunan 9. derece kadrolu 2 adet “Memur”, Teknik Hizmetler sınıfında bulunan 9. derece kadrolu 1 adet “Arşivci”, 1 adet “Kütüphaneci” ve 4 adet “Teknisyen” kadrolarında görevlendirilmek üzere başarı durumları dikkate alınarak aday personel seçimi için giriş sınavı yapılacaktır.

SINAVA KATILMA KOŞULLARI

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,

2)

a) 2 adet Memur kadrosu için, üniversitelerin Adalet, Adalet Meslek Yüksek Okulu, Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Finans, Finans ve Muhasebe, İnsan Kaynakları, İnsan Kaynakları Yönetimi, Maliye, Muhasebe, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Personel ve Personel Yönetimi ön lisans programlarından veya bunlara denk olduğu yetkili makamlarca kabul edilen yabancı fakülte veya yüksekokulların bahsi geçen programlarından mezun olmak ve 2012 KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans Sınavında KPSSP93 puan türünden en az 75 ve üzerinde puan almış olmak kaydıyla, başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 10 kişi içerisinde bulunmak (Eşit puan almış olmaları nedeniyle 10 uncu sıradaki aday sayısının 1’den fazla olması halinde bu adayların tümü sınava çağrılacaktır),

b) 1 adet Arşivci kadrosu için; üniversitelerin Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik lisans programlarından veya bunlara denk olduğu yetkili makamlarca kabul edilen yabancı fakülte veya yüksekokulların bahsi geçen programlarından mezun olmak ve 2012 KPSS Lisans Sınavında KPSSP3 puan türünden en az 75 ve üzerinde puan almış olmak kaydıyla, başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 5 kişi içerisinde bulunmak (Eşit puan almış olmaları nedeniyle 5 inci sıradaki aday sayısının 1’den fazla olması halinde bu adayların tümü sınava çağrılacaktır),

c) 1 adet Kütüphaneci kadrosu için; üniversitelerin Kütüphanecilik, Kütüphanecilik ve Bilgi Çalışmaları lisans programlarından veya bunlara denk olduğu yetkili makamlarca kabul edilen yabancı fakülte veya yüksekokulların bahsi geçen programlarından mezun olmak ve 2012 KPSS Lisans Sınavında KPSSP3 puan türünden en az 75 ve üzerinde puan almış olmak kaydıyla, başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 5 kişi içerisinde bulunmak (Eşit puan almış olmaları nedeniyle 5 inci sıradaki aday sayısının 1’den fazla olması halinde bu adayların tümü sınava çağrılacaktır,

ç) 2 adet Teknisyen kadrosu için; lise dengi mesleki eğitim veya teknik eğitim veren okulların Elektrik/Elektronik Teknolojisi veya ilgili diğer bölümlerinden mezun olmak ve 2012 KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans Sınavında KPSSP94 puan türünde en az 75 ve üzerinde puan almış olmak kaydıyla, başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 10 kişi içerisinde bulunmak (Eşit puan almış olmaları nedeniyle 10 uncu sıradaki aday sayısının 1’den fazla olması halinde bu adayların tümü sınava çağrılacaktır)

d) 1 adet Teknisyen kadrosu için; lise dengi mesleki eğitim veya teknik eğitim veren okulların Bilişim Teknolojileri veya ilgili diğer bölümlerinden mezun olmak ve 2012 KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans Sınavında KPSSP94 puan türünde en az 75 ve üzerinde puan almış olmak kaydıyla, başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 5 kişi içerisinde bulunmak (Eşit puan almış olmaları nedeniyle 5 inci sıradaki aday sayısının 1’den fazla olması halinde bu adayların tümü sınava çağrılacaktır),

e) 1 adet Teknisyen kadrosu için; lise dengi mesleki eğitim veya teknik eğitim veren okulların Soğutma ve İklimlendirme veya ilgili diğer bölümlerinden mezun olmak ve 2012 KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans Sınavında KPSSP94 puan türünde en az 75 ve üzerinde puan almış olmak kaydıyla, başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 5 kişi içerisinde bulunmak (Eşit puan almış olmaları nedeniyle 5 inci sıradaki aday sayısının 1’den fazla olması halinde bu adayların tümü sınava çağrılacaktır),

3) Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir hali bulunmamak,

4) Giriş işlemleri dolayısıyla gerçeğe aykırı bilgi ve belgeler vermemek, beyanda bulunmamak,

5) Diğer bir kuruluşa karşı zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmamak veya bu yükümlülüğe ilişkin borcunu ödemeyi kabul etmiş olmak.

BAŞVURU ŞEKLİ

Giriş Sınavı’na katılabilmek için “Başvuru Formu” ve istenen belgelerle, 16 – 30 Aralık 2013 tarihleri (saat 9.30 – 17.30) arasında Kurul’un Ankara’daki merkezine elden veya posta yoluyla başvurulması gerekmektedir. İstenilen belgelerin en geç son başvuru günü saat 17:30’a kadar teslim edilmesi gerekmektedir. Başvuru süresi içerisinde yapılmayan başvurular ile postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

“Başvuru Formu” Kurul’un aşağıda adresleri gösterilen Ankara Merkezinden veya internet sayfasından (www.spk.gov.tr) temin edilebilir.

BAŞVURU BELGELERİ

1) Sermaye Piyasası Kurulu’nun Ankara Merkezinden veya www.spk.gov.tr adresindeki internet sayfasından temin edilecek 4 sayfadan oluşan başvuru formu (Başvuru formu eksiksiz doldurulmalı ve adayın fotoğrafı yapıştırılmalıdır.)

Memur Sınavı Başvuru Formu

Arşivci Sınavı Başvuru Formu

Kütüphaneci Sınavı Başvuru Formu

Teknisyen Sınavı Başvuru Formu

2) Öğrenim belgesinin onaylı örneği (Yurtdışındaki üniversitelerden mezun olan adaylar için denklik belgesi ile birlikte)

3) KPSS Sonuç Belgesinin fotokopisi

4) Son bir yıl içerisinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf

Belgelerin aslı ibraz edilmek kaydıyla fotokopisi SPK sınav bürosu tarafından tasdik edilebilecektir. Eksik belge ve bilgileri bulunan başvurular ile şartları uymadığı halde yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SINAVA ÇAĞRI

Kurula yapılan başvurular, Sınav Komisyonunca değerlendirildikten sonra sözlü giriş sınavına katılabileceklerin isimleri, sınavın tarihi ve yeri Kurulun (http://www.spk.gov.tr) internet adresinde ilan edilir. Bu ilan tebligat hükmündedir. Sözlü giriş sınavına kabul edilecek adaylara Kurul yazıyla, e-postayla veya telefonla ayrıca bildirim yapmakla mükellef değildir. Sınav yeri ve/veya tarihinin değiştirilmesi halinde de durum Kurulun (http://www.spk. gov.tr) internet adresinde ilan edilir. Bu ilan tebligat hükmündedir.

Sözlü sınava katılabileceği tespit edilmiş olup isimleri ilan olunan adaylardan, daha sonra sınava katılma şartlarını taşımadığı halde gerçeğe aykırı bilgi verdiği veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı belirlenenler giriş sınavına alınmazlar. Bunlardan sınava girmiş olanların sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Bu kişiler, hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulabilir.

SINAVIN ŞEKLİ VE KONULARI

Bu ilanın “Sınava Katılma Koşulları” bölümünde belirtilen Kamu Personeli Seçme Sınavları (KPSS), Kurulumuzca açılacak sınavın “yazılı sınav” aşaması olarak kabul edilecektir. Sınavın Kurulumuzca yapılacak ikinci aşaması sözlü sınav şeklinde uygulanacaktır.

Sözlü sınavda adayların, T.C. Anayasası, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Bilgisayar, Türkçe ve Dil Bilgisi, Genel Kültür ve Genel Yetenek ve mesleklerine ilişkin bilgileri yanında özellikle zeka, intikal sürati, ifade yeteneği, görgü, tavır ve hareket gibi kişisel nitelikleri göz önünde bulundurulacaktır.

DEĞERLENDİRME VE SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

Sözlü sınavda başarılı sayılmak için Sınav Komisyonu Başkan ve Üyelerinin her adaya 100 tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 olması gerekmektedir.

Giriş sınavı başarı puanı, sözlü sınavda başarılı olan adayların sözlü sınav puanı ile KPSS sınav puanının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanacaktır.

Başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle atama yapılacak kadro sayısı kadar asil adayın isimleri Kurulun (http://www. spk. gov.tr) internet adresinde ilan edilir ve adayların adreslerine yazı ile bildirilir. Yapılan sınav sonucunda başarılı olmak şartıyla, bu ilanın “Sınava Katılma Koşulları” başlıklı bölümünün 2 nci maddesinin bentlerinde yer alan her gruptan birer adet yedek aday belirlenerek, yine Kurulun (http ://www.spk.gov.tr) internet adresinde ilan edilir ve adayların adreslerine yazı ile bildirilir.

Sınavda başarılı olmak, asil ve yedek liste için yapılan sıralamaya giremeyen adaylar için kazanılmış hak teşkil etmez.

Sınav sonuçlarına, duyurunun yapıldığı günü takip eden tarihten itibaren yedi gün içerisinde dilekçe ile itiraz edilebilir. İtirazlar, sınav komisyonu tarafından incelenir ve en geç beş iş günü içinde karara bağlanıp sonuç ilgiliye yazılı olarak bildirilir.

Asil listede yer alanlardan atama işlemlerinin yapılması için kendilerine bildirilen süre içinde geçerli bir mazereti olmadığı halde başvurmayanlar ile gerekli şartları taşımadığı sonradan anlaşılanların atama işlemleri yapılmaz, atama yapılması için kendilerine bildirilen süre içinde mazeretsiz olarak başvurmayan veya ataması yapıldığı halde süresi içinde göreve başlamayan adaylar için sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmaz.

Kendilerine yapılacak bildirimde belirtilen süre içerisinde başvuruda bulunmayanlar, atama işleminden sarfınazar edenler, atamaları iptal edilenler ile memurluğa alınma şartlarından herhangi birini taşımadığının anlaşılması üzerine ataması yapılmayanların yerlerine, yedek listedeki adaylar sırası ile ve aynı esaslara göre atanacaktır.

SERMAYE PİYASASI KURULU

 

 

ANKARA MERKEZİ

Eskişehir Yolu 8. Km. No: 156

06530 ANKARA

İrtibat Tel: (0312) 292 89 98

İSTANBUL TEMSİLCİLİĞİ

Harbiye Mah. Askerocağı Caddesi No:15 Süzer Plaza Kat:3 34367 Şişli/İSTANBUL İrtibat Tel: (0212) 334 55 00

 

 

İNTERNET ADRESİ : http://www.spk.gov.tr

Sonraki Haber

Öğretmen atamaları için başvurular başladı

Öğretmen adaylarının merakla beklediği 30 bin atama için başvurular, başladı. Öğretmen atamaları için başvurular 8 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.