29 Mart 2024 Cuma

SGK Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Alım İlanı

SGK hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme, siyasal bilgiler mezunu 185 sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından:

SOSYAL GÜVENLİK DENETMEN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Sosyal Güvenlik Denetmeni olarak yetiştirilmek üzere, Kurumumuz taşra teşkilatına 185 adet Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı alınacaktır.

I – BAŞVURU ŞARTLARI

A. Özel Şartlar

1. 125 adet Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı

1.1. En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakülte, yüksekokul veya bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

1.2. ÖSYM tarafından 07-08 Temmuz 2012 veya 06-07 Temmuz 2013 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden, KPSSP113 puan türünden 75 ve üzeri puan almış olmak ve kontenjanın 3 katı 375 aday arasına girmek. (son sıradaki adayla eşit puana sahip adaylar sınava çağrılacaktır.)

2. 60 adet Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı

2.1. En az 4 yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının matematik, istatistik ve aktüerya bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

2.2. ÖSYM tarafından 07-08 Temmuz 2012 veya 06-07 Temmuz 2013 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden, KPSSP75 puan türünden 75 ve üzeri puan almış olmak ve kontenjanın 3 katı 180 aday arasına girmek. (son sıradaki adayla eşit puana sahip adaylar sınava çağrılacaktır.)

B. Genel Şartlar

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartlara haiz olmak.

2. Sınavın yapıldığı gün itibarıyla otuzbeş yaşını doldurmamış olmak

3. Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak.

4. Sağlık açısından görevini devamlı yapmasına engel hali bulunmamak.

5. Adli sicil kaydı bulunmamak.

6. Kurumca açılan giriş sınavlarında iki defadan fazla başarısız olmamak.

II – BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE İSTENİLEN BELGELER

Adaylar, 06-22 Kasım 2013 tarihleri arasında Sosyal Güvenlik Kurumunun resmi internet sayfası ( http://sinavbasvuru.sgk.gov.tr ) üzerinden açık ve eksiksiz olarak dolduracakları sınav başvuru formunun çıktısını alarak, aşağıda istenen belgeler ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Ziyabey Cad. No:6 Balgat/ANKARA adresine posta ile veya hafta içi 09.00 – 17.00 saatleri arasında şahsen başvuruda bulunabileceklerdir. Eksik veya usulüne uygun olarak hazırlanmayan belgeyle yapılan müracaatlar ile postada meydana gelen gecikmelerde başvurular dikkate alınmayacaktır.

İstenen Belgeler:

1. www.sgk.gov.tr. adresinden II. maddede belirtilen resmi internet sayfası üzerinden doldurup imzalanacak Başvuru Formu.

2. Öğrenim veya çıkış belgesinin aslı veya Kurumca onaylı örneği.

İstenilen belgelerin fotokopileri Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerimizden veya İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı tarafından aslı ibraz edilmek kaydıyla tasdik edilebilecektir. Eksik belge ve bilgileri bulunan başvurular ile şartları taşımadığı halde yapılan başvurular, değerlendirmeye alınmayacaktır.

İstenilen belgelerin 22 Kasım 2013 günü saat 17:00’ye kadar Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı evrak birimine teslim edilmesi gerekmektedir.

III – SINAVIN ŞEKLİ

Sınav, adayların IV. bölümde belirtilen sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi ve bir konuyu kavrayıp özetleme ifade yeteneği ve muhakeme gücü, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel yetenek ve genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden ayrı ayrı değerlendirilmek suretiyle sözlü olarak yapılacaktır.

IV – SINAVIN KONULARI

a) Kamu maliyesi:

1) Maliye teorisi (kamu gelir ve giderleri, kamu borçları ve bütçesi).

2) Maliye politikası.

3) Vergi hukuku ve Türk vergi sistemi.

b) İktisat:

1) İktisat teorisi (mikro iktisat, makro iktisat ve iktisadi analiz).

2) İktisat politikası.

3) Para teorisi ve politikası.

4) Uluslararası iktisat.

5) Türkiye ekonomisi ve güncel ekonomik sorunlar.

c) Hukuk:

1) Anayasa hukuku.

2) Medeni hukuk (aile hukuku ve miras hukuku hariç).

3) Borçlar hukuku.

4) Ticaret hukuku (ticari işletme hukuku, şirketler hukuku ve kıymetli evrak hukuku).

5) İdare hukuku ve idari yargılama usul hukuku.

6) İş ve sosyal güvenlik hukuku

ç) Muhasebe:

1) Genel muhasebe.

2) Mali tablolar analizi.

d) Matematik, istatistik ve aktüerya bölümlerinden mezun adaylara, mezun olunan bölüme ilişkin alan bilgisi.

V – SINAVIN YERİ VE TARİHİ

Sınav 10-14/12/2013 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olup, sınava girmeye hak kazanan adayların listesi ve sınav tarihleri 25/11/2013 tarihinde www.sgk.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.

VI – DİĞER HUSUSLAR

Giriş sınavı sonucunda başarılı olan adayların, tebliğ tarihinden itibaren, belirtilen belgeler ile on gün içerisinde yazılı olarak yapacakları başvuru üzerine durumlarına uygun Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı kadrolarına atamaları yapılacaktır.

İlan edilen bir bölüm için ayrılan kadroların doldurulamaması halinde; diğer bölümdeki yedek adaylardan ihtiyaç duyulan bölümlere atama yapılabilecektir.

Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir ve haklarında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulur.

İlanen duyurulur.

 

KPSS VİDEOLARI İÇİN TIKLARIN

KPSS 2014  TESTLERİ İÇİN TIKLAYIN

KPSS DERS NOTLARI İÇİN TIKLAYIN

BANKA İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

ZABIT KATİPLİĞİ KLAVYE ÇALIŞMA PLATFORMU

 

Sonraki Haber

Öğretmen atamaları için başvurular başladı

Öğretmen adaylarının merakla beklediği 30 bin atama için başvurular, başladı. Öğretmen atamaları için başvurular 8 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.