28 Mart 2024 Perşembe

Enerji Uzman Yardımcılığı sınav ilanı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 23 Aralık 2013- 03 Ocak 2014 tarihleri arasında Enerji Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı yapılacaktır.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan:

ENERJİ UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAV DUYURUSU

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 23 Aralık 2013- 03 Ocak 2014 tarihleri arasında Enerji Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı yapılacaktır.

I) SINAVA KATILABİLME ŞARTLARI

Giriş Sınavına katılmak isteyenlerin aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yazılı genel şartları taşımak,

b) Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak, (02 Ocak 1978 ve sonraki tarihlerde doğanlar)

c) Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış (A) grubu kadrolar için yapılan KPSS den, VI. maddede belirtilen puan türlerinden 80 ve üzeri puan almak kaydıyla, en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere, öğrenim dallarına ayrılan kontenjanın 4 (dört) katı aday içerisine girmek. (Öğrenim dalları itibariyle Giriş Sınavına katılma hakkını elde eden en son adayla eşit puan almış adayların tümü giriş sınavına çağrılacaktır),

d) En az dört yıl süreli eğitim veren ve VI. maddede belirtilen fakülte veya bölümlerden ya da bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış okullardan mezun olmak,

e) Süresi içerisinde başvurmak ve giriş sınavı için istenen belgeleri Kuruma teslim etmiş olmak.

II) BAŞVURU TARİHLERİ

Giriş Sınavı başvuru tarihleri: 25 Kasım- 6 Aralık 2013

III) BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ

Giriş sınavına katılabilmek için isteklilerin, gerekli belgelerle birlikte en geç 6 Aralık 2013 Cuma günü mesai saati bitimine kadar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:51/C Yüzüncüyıl-ANKARA) adresine şahsen veya en geç bu tarihte Kuruma ulaşacak şekilde posta ile başvurmaları gerekmektedir. Postadaki gecikme nedeniyle süresinde ulaşmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

IV) SINAVA GİRİŞTE İSTENECEK BELGELER

1) Giriş Sınavına katılmak isteyen adaylar, Kurumdan veya Kurumun http://www.epdk.gov.tr internet adresinden temin edecekleri Sınav Başvuru Formunu doldurarak aşağıdaki belgeleri ekleyeceklerdir:

a) Yüksek öğrenim mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği,

b) Üç adet vesikalık fotoğraf,

c) KPSS sonuç belgesinin onaylı örneği,

d) T.C. Kimlik Numarası.

2) Yukarıda sayılan belgelerin son başvuru tarihi mesai bitimine kadar Kuruma teslim edilmesi şarttır. Bu belgeler, asılları ibraz edilmek kaydıyla Kurum tarafından da onaylanabilir.

V) SINAV GİRİŞ BELGESİ

Giriş Sınavına katılma hakkını elde eden adayların listesi en geç 18 Aralık 2013 tarihine kadar Kurum internet adresinde ilan edilecektir. Adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır.

Adaylar, Sınav Giriş Belgelerini sınavdan önce Kurumdan alacaklardır. Sınavda, Sınav Giriş Belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi bulundurulması gerekmektedir. Bu belgeleri ibraz edemeyen adaylar sınava alınmazlar.

VI) ÖĞRENİM DALLARI VE KONTENJANLAR

Kuruma alınacak 25 adet Enerji Uzman Yardımcısının öğrenim dalları itibariyle dağılımı aşağıdaki şekildedir:

Öğrenim Dalları Asıl Yedek KPSS Puan Türü
Elektrik Mühendisliği/Elektrik-Elektronik Mühendisliği 6 3 KPSSP5
Makine Mühendisliği 6 3 KPSSP5
Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği 1 1 KPSSP5
Endüstri Mühendisliği 2 1 KPSSP5
Nükleer Enerji Mühendisliği 1 1 KPSSP5
Hukuk 3 2 KPSSP103
İşletme, İktisat, Maliye, Kamu Yönetimi, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi 6 3 KPSSP82
Toplam 25 14

VII) GİRİŞ SINAVININ YERİ VE ŞEKLİ

Giriş Sınavı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:51/C Yüzüncüyıl-ANKARA) adresinde yapılacaktır.

Giriş Sınavına çağrılanlar, 12/06/2009 tarihli ve 27256 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Enerji Uzman ve Uzman Yardımcılarının Sınav, Görev, Yetki, Çalışma Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelikte yer alan esaslar ile 643 sayılı Kanun Hükmümde Kararname ile 657 sayılı Kanuna eklenen Ek 40, 41 ve 42 nci maddelerinde mesleğe özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle alınan personel için özel düzenlemeler çerçevesinde sözlü sınava alınacaklardır.

VIII) GİRİŞ SINAVININ KONULARI

Giriş Sınavında adaylar;

a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d) Genel yetenek ve genel kültürü,

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

yönlerinden değerlendirilecektir. Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun görev alanıyla ilgili mevzuatı ve adayların lisans öğrenimine ilişkin temel bilgileri ifade eder. Adaylar, komisyon tarafından (a) bendi için elli puan, diğer bentlerde yazılı özelliklerin her biri için onar puan üzerinden değerlendirilir ve verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilecektir. Bunun dışında herhangi bir kayıt sistemi kullanılmayacaktır. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, Komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az yetmiş olması şarttır.

IX) DEĞERLENDİRME VE BAŞARI SIRASININ BELİRLENMESİ

Sınav Komisyonu üyelerince her bir adaya verilen puanların aritmetik ortalaması alınmak suretiyle Giriş Sınav puanları tespit edilecektir. Adayların KPSS puanı ile Giriş Sınavı sonucunun aritmetik ortalaması alınarak başarı puanı elde edilecektir. En yüksek başarı puanı alan adaydan başlamak üzere ve öğrenim dalları itibarıyla başarı sırası belirlenecektir. Sınav sonucuna göre en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere ve öğrenim dalları itibarıyla başarı sırası belirlenecektir. Giriş Sınavından 70 veya daha fazla puan almış olmak kaydıyla öğrenim dalları itibarıyla yukarıda belirlenen sayıda yedek aday listesi ilan edilecektir. Başarı sırasına göre oluşturulacak yedek aday listesi, bir sonraki giriş sınavı ilan tarihine kadar geçerli olacaktır. Asıl ve yedek listeye giremeyenler için Giriş Sınavından 70 ve üzerinde puan almış olmak müktesep hak teşkil etmeyecektir.

X) SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

Sınav sonuçları, Kurumun internet adresinde ve Kurum hizmet binasında ilan edilecek ve sınavda başarılı olan adaylara yazılı olarak bildirilecektir.

Sonraki Haber

Öğretmen atamaları için başvurular başladı

Öğretmen adaylarının merakla beklediği 30 bin atama için başvurular, başladı. Öğretmen atamaları için başvurular 8 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.