23 Nisan 2024 Salı

Bilim, Sanayi ve Terknoloji Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alım İlanı

 

 

 

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından:

SÖZLEŞMELİ (4/B) PERSONEL ALIMI DUYURUSU

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNUN 4/B MADDESİNE GÖRE İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAKTIR.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi hükmü ile Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar çerçevesinde sözleşmeli olarak çalıştırılmak üzere Bakanlığımız merkez teşkilatı birimlerindeki 10 (on) ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerindeki 62 (altmış iki) münhal sözleşmeli personel pozisyonuna, yazılı ve/veya sözlü sınav yapılmaksızın KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle Bakanlığımızca yerleştirme yapılacaktır.

A) YERLEŞTİRME YAPILACAK SÖZLEŞMELİ PERSONEL POZİSYONLARI

 

MERKEZ TEŞKİLATI

Alım Yapılacak Birimler Kontenjan Nitelikler
Merkez Teşkilat Birimleri 1 Fakültelerin “Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Üretim Mühendisliği” bölümlerinin birinden ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki Yükseköğretim kurumlarının bölümlerinden mezun olmak.
5 Fakültelerin “ İnşaat Mühendisliği” bölümünden ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki Yükseköğretim kurumlarının bölümlerinden mezun olmak.
4 Fakültelerin “Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği” bölümlerinin birinden ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki Yükseköğretim kurumlarının bölümlerinden mezun olmak.
TOPLAM 10

İL MÜDÜRLÜKLERİ

Alım Yapılacak İller Kontenjan Nitelikler
Adıyaman 1 Fakültelerin “Endüstri Mühendisliği, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Endüstri Yönetimi ve Mühendislik” bölümlerinin birinden ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki Yükseköğretim kurumlarının bölümlerinden mezun olmak.
Afyonkarahisar 1
Ankara 1
Antalya 1
Balıkesir 1
Batman 1
Burdur 1
Gümüşhane 1
Isparta 1
İstanbul 3
İzmir 1
Kahramanmaraş 1
Muğla 1
Rize 1
Sakarya 1
Uşak 1
Van 1
Yalova 1
Bursa 1 Fakültelerin “Kimya Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya, Kimya ve Proses Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği” bölümlerinin birinden ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki Yükseköğretim kurumlarının bölümlerinden mezun olmak.
İstanbul 1
Ankara 1 Fakültelerin “Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği” bölümlerinin birinden ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki Yükseköğretim kurumlarının bölümlerinden mezun olmak.
Antalya 2
Bilecik 1
Erzurum 1
İstanbul 3
İzmir 1
Kayseri 1
Kocaeli 1
Kütahya 1
Muş 1
Trabzon 1
Bingöl 1 Fakültelerin “Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Üretim Mühendisliği” bölümlerinin birinden ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki Yükseköğretim kurumlarının bölümlerinden mezun olmak.
Bolu 1
Bursa 1
Çanakkale 1
Gaziantep 1
Hatay 1
İzmir 1
Kastamonu 1
Kırşehir 1
Nevşehir 1
Niğde 1
Ordu 1
Şırnak 1
Ankara 1 Fakültelerin “İnşaat Mühendisliği” bölümünden ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki Yükseköğretim kurumlarının bölümlerinden mezun olmak.
Hatay 1
Kocaeli 2
Sivas 1
Şanlıurfa 2
Tekirdağ 1
Bursa 1 Fakültelerin “Otomotiv Mühendisliği, Otomobil Mühendisliği ve Teknolojileri” bölümlerinin birinden ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki Yükseköğretim kurumlarının bölümlerinden mezun olmak.
İstanbul 3
Şanlıurfa 1 Fakültelerin “ Metalurji Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği” bölümlerinin birinden ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki Yükseköğretim kurumlarının bölümlerinden mezun olmak.
TOPLAM 62

B) ADAYLARDA ARANILAN NİTELİK VE ŞARTLAR

1) 657 sayılı Kanunun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz olmak,

2) Yukarıdaki tablonun “nitelikler” kısmında belirtilen mühendislik bölümlerinden mezun olmak,

3) (B) grubu kadrolar için 07–08 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS)P3 puan türüne sahip olmak,

4) Son başvuru tarihi itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak,

5) Kamu Kurum ve Kuruluşlarında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalışmakta iken, son bir yıl içerisinde hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle Kurumlarınca sözleşmeleri feshedilenler veya sözleşme dönemi içinde, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarla belirlenen istisnalar hariç, sözleşmelerini tek taraflı feshedenlerin, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe Bakanlığımızın sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilmesi mümkün değildir. Bu şekilde yerleştirmesi yapılan adaylarla, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4’üncü maddesinin (B) fıkrası ile Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar gereğince sözleşme yapılması mümkün bulunmamaktadır. Sözleşme imzalanmış olsa bile bu durumun anlaşılması halinde sözleşme iptal edilecektir.

C) BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ, ZAMANI VE DİĞER HUSUSLAR

1) Başvurular, 17 Ocak 2014 günü mesai saati bitimine kadar Bakanlığımız internet sitesinde (www.sanayi.gov.tr veya http://personel.sanayi.gov.tr) yayımlanan “Sözleşmeli Personel Başvuru Formu” eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılacaktır. Adayların fotoğraflarını, mezuniyet belgelerini (eğitimini yurtdışında tamamlamış olanların ayrıca diploma denklik belgesini) elektronik ortamda taratıp başvuru formuna eklemeleri zorunludur.

2) Sadece internetten yapılan başvurular geçerli olup, ilanda belirtilen şartlara uygun olmayan başvurular ile Bakanlığımıza elden, e-mail veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. (Elektronik ortamda meydana gelebilecek aksaklıklardan dolayı, adayların başvurularını son güne bırakmamaları önerilir.)

3) Adaylar, başvuru sırasında merkez teşkilatı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerindeki ilan edilen pozisyonlardan sadece biri için bir tercihte bulunabilecektir. Birden fazla tercihte bulunan adayların başvurusu kabul edilmeyecektir.

4) Elektronik ortamda doldurulan başvuru formunun çıktısı alınarak saklanacak, sonuçlar açıklandıktan sonra asil olarak yerleştirilen adaylar başvuru formunu imzalı ve fotoğraflı olarak Bakanlığımıza teslim edeceklerdir.

5) Aranan nitelik ve şartlara sahip olmayan adayların başvuruları ile gerçeğe aykırı beyanda bulunanların başvuruları kabul edilmeyecek ve haklarında genel hükümlere göre yasal işlem yapılacaktır.

D) BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE YERLEŞTİRME İŞLEMİ

1) Süresi içerisinde başvuruda bulunan ve gerekli şartları sağlayan adayların yerleştirme işlemi, tercih ettikleri merkez teşkilatındaki veya il müdürlüklerindeki ilan edilen pozisyon sayısına göre mühendislik branşları dikkate alınarak (KPSS)P3 puanı en yüksek olan adaydan başlanmak üzere merkez teşkilatı ve her il müdürlüğü bazında yapılacaktır.

2) (KPSS)P3 puan eşitliği halinde sırasıyla alanında yüksek lisans mezunu olana, mezuniyet tarihi önce olana, bunun da aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

3) Yerleştirme sonuçları, Bakanlığımızın resmi internet sitesinde (www.sanayi.gov.tr veya http://personel.sanayi.gov.tr) ilan edilecek olup, asil veya yedek adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

4) Merkez teşkilatı ile her il müdürlüğünde ayrıca alınacak mühendislik branşındaki sözleşmeli personel pozisyon sayısının 3 (üç) katı kadar yedek aday belirlenecektir.

5) Yedek adayların atanma hakları yerleştirme sonuçlarının ilan edildiği tarihten itibaren altı ay süreyle geçerlidir. Bu süre içerisinde görevine başlamayan ya da başladıktan sonra görevinden istifa eden, ayrılan adayların yerine yedekleri çağırılacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.

Sınavla ilgili olarak;

(0312) 201 57 08

(0312) 201 57 48 numaralı telefonlardan detaylı bilgi alınabilir.

Sonraki Haber

Öğretmen atamaları için başvurular başladı

Öğretmen adaylarının merakla beklediği 30 bin atama için başvurular, başladı. Öğretmen atamaları için başvurular 8 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.