28 Mart 2024 Perşembe

Adli Tıp Kurumu Personel Alım İlanı

Adalet Bakanlığı

 

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’ndan

 

1)Adli Tıp Kurumu merkez ve taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/A maddesi uyarınca istihdam edilmek üzere;

 

EK-1’deki listede yeri, unvanı ve niteliği belirtilen 1 biyolog, 2 mühendis, 2 tekniker, 5 sağlık teknikeri, 8 laborant, 2 teknisyen, 1 sağlık teknisyeni, 1 aşçı ve 2 şoför kadrosu için Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca yapılacak sözlü sınav sonucuna göre personel alımı yapılacaktır.

 

2)Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca yapılacak sözlü sınavlara, 2013 ve 2014 yılı Kamu Personeli Seçme

 

Sınavlarına giren adaylar başvurabilecektir. Başvuruda bulunacakların Adalet Bakanlığı Memur Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 5 ve 6 ncı maddelerinde yazılı olan şartlar ile bu ilanın 4. maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

 

3)Sözlü sınavlara, merkezi sınavda alınan puanlar esas olmak kaydıyla, en yüksek puandan başlamak üzere her kadro için ilan edilen kadro sayısının 5 katı kadar aday çağrılacaktır. Sıralama sonucunda, ilan edilen kadro sayısının 5 katı içerisine giremeyenler sözlü sınava alınmayacaktır. Puan sıralaması sonucunda puanların eşit olması halinde; doğum tarihi önce olan adaya, bunun da eşit olması halinde mezuniyet tarihi önce olan adaya öncelik tanınacaktır.

 

4)Başvuruda bulunacakların aşağıdaki genel ve özel şartları taşımaları gerekmektedir.

 

I)Genel şartlar:

 

a)Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

 

b)Son başvuru günü olan 05.12.2014 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak,

 

c)Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

 

d)657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahküm olmamak,

 

e)657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

 

f)Kamu haklarından mahrum olmamak,

 

g)Son müracaat tarihi itibarıyla atanılacak kadro için gerekli öğrenim niteliğini taşıyor olmak.

 

II)Özel şartlar:

 

Biyolog kadrosunda istihdam edilebilmek için; yükseköğretim kurumlarının biyoloji lisans programından mezun olmak. 2013 ve 2014 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarında KPSSP3 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almış olmak.

 

Mühendis kadrosunda istihdam edilebilmek için; yükseköğretim kurumlarının elektronik, elektrik ve elektronik, elektrik-elektronik veya elektronik ve haberleşme lisans programlarından mezun olmak. 2013 ve 2014 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarında KPSSP3 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almış olmak.

 

Tekniker kadrosunda istihdam edilebilmek için; yükseköğretim kurumlarının kimya veya kimya teknolojisi önlisans programlarından mezun olmak. 2014 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarında KPSSP93 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almış olmak.

 

Laborant (İzmir, Trabzon) kadrosunda istihdam edilebilmek için; yükseköğretim kurumlarının sağlık laboratuarı, tıbbi laboratuar veya tıbbi laboratuar teknikleri önlisans programlarından mezun olmak. 2014 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarında KPSSP93 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almış olmak.

 

Laborant (Adana, Antalya, Bursa, Erzurum) kadrosunda istihdam edilebilmek için; yükseköğretim kurumlarının pataloji laboratuarı veya pataloji laboratuar teknikleri önlisans programlarından mezun olmak. 2014 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarında KPSSP93 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almış olmak.

 

Sağlık Teknikeri kadrosunda istihdam edilebilmek için; yüksek öğretim kurumlarının adli tıp teknikerliği, veya otopsi yardımcılığı önlisans programlarından mezun olmak. 2014 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarına KPSSP93 puan türünden girmiş olmak. (Sağlık teknikeri kadrosundaki personel, Adli Tıp Kurumu’nda ölü muayenesi ve otopsi işlemlerinde görev alacaktır.)

 

Teknisyen kadrosunda istihdam edilebilmek için; ortaöğretim kurumlarının elektrik, galvanoteknik, elektrik- elektronik, otomatik kumanda, elektrik tesisatçılığı, bobinajcılık, elektrikçilik, elektrik-elektronik teknolojisi alanlarının birinden mezun olmak. 2014 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarında KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almış olmak.

 

Sağlık Teknisyeni kadrosunda istihdam edilebilmek için; ortaöğretim kurumlarının acil tıp teknisyenliği, ilk yardım ve acil bakım teknisyenliği, acil sağlık hizmetleri alanlarının birinden mezun olmak. 2014 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarına KPSSP94 puan türünden girmiş olmak.(Sağlık teknisyeni kadrosundaki personel, Adli Tıp Kurumu’nda ölü muayenesi ve otopsi işlemlerinde görev alacaktır.)

 

Şoför kadrosunda istihdam edilebilmek için; ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak. 2014 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarında KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almış olmak. (E) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

 

Aşçı kadrosunda istihdam edilebilmek için; yüksek öğretim kurumlarının aşçılık, hazır yemek ve aşçılık, mutfak yönetimi, yemek pişirme teknikleri, gastronomi ve mutfak sanatları önlisans programlarından birinden mezun olmak. 2014 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarında KPSSP93 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almış olmak.

 

5)Başvuru yeri ve şekli:

 

Başvuruların, sözlü sınavın yapılacağı İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na bizzat veya bir yakınları aracılığıyla yapılması gerekmektedir. Posta ile veya diğer iletişim araçlarıyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

 

Adaylar her bir kadro ve unvan için yalnızca bir adet başvuru yapabileceklerdir. Aynı adayın birden fazla kadro ve unvan için başvuru yapması halinde tüm başvuruları geçersiz sayılacak, bu şekilde sınava girenlerin kazanmış olsalar dahi atamaları yapılmayacaktır.

 

6)Başvuru tarihi:

 

Başvurular 24.11.2014 Pazartesi günü başlayıp, 05.12.2014 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecektir. Başvuru sonuçları ve sıralama listeleri 15.12.2014 tarihinde açıklanacaktır.

 

7)Başvuru için gerekli belgeler:

 

a)Başvuru formu EK-2,

 

b)Öğrenim belgesi fotokopisi

 

c)KPSS sınav sonuç belge fotokopisi

 

d)Nüfus cüzdan fotokopisi

 

e)Sürücü belgesi fotokopisi (Şoför kadrosuna yapılan başvurular için)

 

8)Başvuruların değerlendirilmesi :

 

Başvuruda bulunan ve başvuruları kabul edilen adayların öğrenim durumuna göre KPSSP3, KPSSP93 veya KPSSP94 puanları esas alınarak en yüksek puandan başlayarak en düşük puana göre sıralama yapılacaktır. Bu sıralama sonucunda ilan edilen kadro sayısının 5 katı kadar sıralamada yüksek sırada bulunan aday, sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır. Sıralama sonucunda puanların eşit olması halinde; doğum tarihi önce olan adaya, bununda eşit olması halinde mezuniyet tarihi önce olan adaya öncelik tanınacaktır.

 

Sıralamalar kadro yeri ve ünvan bazında ayrı ayrı yapılacaktır. (Örn: Trabzon laborant kadrosu için ayrı İzmir laborant kadrosu için ayrı sıralama yapılacaktır.)

 

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya eksik evrak verdiği sonradan tespit edilen adayların müracaatları kabul edilmeyecek, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu durumdaki adaylar hakkında genel hükümlere göre yasal işlem yapılacaktır.

 

Başvuru sonuçları ve sınav sonuçları Adli Tıp Kurumu’nun internet sitesinden yayınlanacaktır. Yayımlanacak duyuru, ilan ve bilgilendirmeler tebligat mahiyetinde olacağından, adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır.

 

9)Sözlü Sınavın Şekli ve Konuları:

 

Atama yapılacak kadronun gerektirdiği mesleki bilgi 40,

 

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 20,

 

Genel kültür 20,

 

Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği 20,

 

puan olmak üzere; toplam 100 puan üzerinden değerlendirme yapılacaktır. Adayın atanacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi tespit edilirken; atanacağı kadronun gerektirdiği teknik bilgiye ilişkin konuların bir veya birkaçından soru sorulacaktır. Adayların sözlü sınavda başarılı sayılabilmeleri için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almaları gerekmektedir.

 

10)Sözlü sınav yeri, tarihi ve saati :

 

İlan edilen tüm kadrolar için sözlü sınavlar Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nın İstanbul Yenibosna’daki merkez binasında 22.12.2014 – 26.12.2014 tarihleri arasında yapılacaktır. Belirtilen günlerde sözlü sınavların bitirilememesi halinde takip eden günlerde sınava devam edilecektir. Hangi kadrolar için hangi tarih ve saatlerde sözlü sınav yapılacağı başvuru sonuçları ve sıralama listeleriyle birlikte ilan edilecektir.

 

Belirtilen günde sözlü sınavın bitirilememesi halinde takip eden günlerde sınava devam edilecektir.

 

11)Sonuçların açıklanması :

 

Sözlü sınav sonuçları 05.01.2015 tarihinde ilan edilecek ve atanmaya hak kazanan adaylar 16.01.2015 günü mesai bitimine kadar aşağıdaki belirtilen belgeleri tamamlayarak Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na teslim edeceklerdir.

 

Atanmaya hak kazananlardan istenilecek belgeler :

 

1)Sağlık Kurulu Raporu (son altı ay içerisinde sağlık raporu vermeye yetkili tam teşekküllü Devlet hastanesinden alınmış).

 

2)Öğrenim Belgesinin Aslı veya Noter Tasdikli Sureti.

 

3)Askerlik Durum Belgesi.

 

4)6 Adet Fotoğraf (mevzuata uygun yeni çekilmiş).

 

5)Nüfus Cüzdanının Fotokopisi.

 

6)Varsa Daha Önce Çalıştığı Hizmetleri Gösterir Belge.

 

7)Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden)

 

İLAN olunur

 

KADRO YERİ KADRO UNVANI KADRO

SAYISI

ÖĞRENİM ŞARTI
ADANA GRUP BAŞKANLIĞI LABORANT 1 ÖNLİSANS
ANTALYA GRUP BAŞKANLIĞI LABORANT 1 ÖNLİSANS
BURSA GRUP BAŞKANLIĞI LABORANT 1 ÖNLİSANS
DİYARBAKIR GRUP BAŞKANLIĞI SAĞLIK TEKNİKERİ 1 ÖNLİSANS
ERZURUM GRUP BAŞKANLIĞI SAĞLIK TEKNİKERİ 2 ÖNLİSANS
ERZURUM GRUP BAŞKANLIĞI TEKNİKER 1 ÖNLİSANS
ERZURUM GRUP BAŞKANLIĞI LABORANT 1 ÖNLİSANS
İSTANBUL (KARTAL) SAĞLIK TEKNİSYENİ 1 LİSE
İSTANBUL MERKEZ TEKNİSYEN 1 LİSE
İSTANBUL MERKEZ BİYOLOG 1 LİSANS
İSTANBUL MERKEZ AŞÇI 1 ÖNLİSANS
İSTANBUL MERKEZ ŞOFÖR 2 LİSE
İSTANBUL MERKEZ MÜHENDİS 2 LİSANS
İZMİR GRUP BAŞKANLIĞI LABORANT 2 ÖNLİSANS
MALATYA GRUP BAŞKANLIĞI SAĞLIK TEKNİKERİ 1 ÖNLİSANS
TRABZON GRUP BAŞKANLIĞI SAĞLIK TEKNİKERİ 1 ÖNLİSANS
TRABZON GRUP BAŞKANLIĞI TEKNİKER 1 ÖNLİSANS
TRABZON GRUP BAŞKANLIĞI LABORANT 2 ÖNLİSANS
TRABZON GRUP BAŞKANLIĞI TEKNİSYEN 1 LİSE

Sonraki Haber

TEOG Sonuçları Açıklandı

TEOG kapsamında 8’inci sınıflara yönelik düzenlenen 2. dönem merkezi ortak sınav sonuçları açıklandı.   Sınav …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.