16 Nisan 2024 Salı

2015'te 20 bin personel alacak

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Sağlık Bakanlığı olarak 2015 yılında 20 bin personel alacaklarını açıkladı.

 

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Ebola ve MERS virüsü ve konsolosluklara gönderilen sarı tozla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Sağlık Bakanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Gümüş, gazetecilerin sorularına da cevap verdi. 2015 yılı için 20 bin personel alınacağını açıkladı.

 

“Ameliyathanelerde hekim yani operatörler ve hemşireler var. Hemşirelerin görev tanımı var. Birde orada yardımcı personellerimiz hastaların alınması ve transfer edilmesi getirilip götürülmesi görevleri var. Malzemenin ameliyathanedeki zimmeti hemşirelere ait oluyor genel olarak. Hemşire bütün malzemeyi alır tüm kullanacağımız malzemeyi açar ve tekrar geri verir. Buradaki zimmet hemşirelerdedir. Bütün dünyada da böyle. Ancak bunu yardımcı sağlık personelinin yapması son derece yanlış. Yeni bir kavram getireceğiz. Birincisi uzman ebelik bununla ilgili çalışmamız devam ediyor. yani doğumları koordine edecek ebelerimizin uzman statüsü verilerek eğitimlerden geçirilerek yine ameliyathane teknikerlerimizin yardımcı sağlık personelinin vasıflarını arttırarak sadece hastayı getirme götürme değil diğer işleri de eğitim ve sertifikasyondan sonra ameliyathanedeki en büyük yardımcı pozisyonuna getirerek değerlendireceğiz. 2015 yılı için söylüyorum bizim alacağımız yine personel sayısı bütçeden sonra belli olacak genel olarak 20 bin civarında sağlık personeli alacağız. Burada daha ziyade uzman, tekniker pozisyonundaki yüksekokuldan mezun olmuş teknikerleri değerlendireceğiz. Bunun çalışmasını arkadaşlarımız yapıyor.”

Sonraki Haber

Öğretmen atamaları için başvurular başladı

Öğretmen adaylarının merakla beklediği 30 bin atama için başvurular, başladı. Öğretmen atamaları için başvurular 8 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.